Piept de pui cu bacon si mozarella

Că se întreba lumea ce-i în farfurioaca amplasată ieri strategic pe Facebook. Nu, nu-s frigărui cu sos de iaurt, că nu-i stână de băcițe, e un fel de MasterChef, da acasă și fără șorț.

ânceputul: prin frigiderul fameleonului bătea un crivăț amarnic. Soacra, însărcinată cu masa din fiecare duminică, plecată pe coclauri, copilașii chirăiau de foame, maștera la fel. Așa că am purces spre Lidl, singurul magazin cu aromă de supermarket din zona în care rezidăm. Prima dată am luat niște ciocănele de pui de pus urgent pe grătar. După care, la raftul de mezeluri, am descoperit niște bacon feliat foarte, foarte subțirel, cu o culoare de-ți venea să-l mânci cu tot cu folie, și m-a lovit inspirația culinară. Am aruncat cu dispreț ciocănelele la locul lor și am luat niște pulpe dezosate. Plus o cutiuță de mini-mozarella, așa, de amorul artei.

Cu mierea în bucate o să scriu eu mai încolo-șa un post dedicat special fiicei de împărat nedreptățite când i-a spus tatălui că îl iubește ca mierea în bucate. Am făcut o marinată pentru pulpele de pui bătute puțintel din miere, ketchup, ulei de măsline, usturoi, un chilli uscat mărunțit la mână, puțintel oțet balsamic, sare și piper. Au stat exact cât am tăiat cele trebuincioase pentru salată, capitol separat în epopeea culinară. După cele aprox 30 de minute, am pus pe fiecare pulpă câte două felii de bacon, le-am rulat, le-am înțepat cu scobitori să nu o ia la fugă prin cuptior (cuptior preîncălzit ca la carte) după care le-am băgat la cald vreo 40 de minute. Iar peste alea, încă 5 minuțele cu mozarella peste, să se topească așa făinuț.

Salata e o altă poveste. E un fel de cu de toate, dar care merită musai încercat. Pe lângă o salată clasică și tradițională, am tăiat mărunțel, mărunțel un mango, doi morcovi și un ardei roșu. Am ras coaja de la un lime, am pus și sucul, sucul de la o jumătate de portocală, clasica linguriță de miere, doi căței de usturoi tăiați mărunt, ulei de măsline și oțet balsamic. Sare și un vârf de linguriță de zahăr la final. Dacă și Cătă, care în afară de biți și coig nu servește altceva s-a înfruptat din prânzul de ieri, bag sama că a ieșit cum nu se poate mai bine.

Tags:
2 Comments