No, ca si-a luat Pulsul

Noa, am trăit să o văd ÅŸi pe asta. Io îmi fac de lucru prin presa asta de vreo 15 ani, care este. Că mi-a pus Bilinchi ăl bătrân camera în mână devreme, să aibă ÅŸi copilu o meserie deÅŸi nici n-aveam încă frână la muci. Åži m-o holoangărit pe toți coclaurii, da-i-ar ăl de sus sănătate cu caru că o băgat meserie în mine mai multă decât pită cu gem. Åž-apăi am devenit ÅŸi io hazetar respectabil, cu carte de muncă ÅŸi toate cele, cu fotografie la gazetă ÅŸi restul tacâmului. D-apăi io, până acu, aÅŸa ceva încă n-am văzt. Ia giniți ÅŸ-apăi vă explic. Dați un click, aÅŸa fain, pe poze, să vă râdeți.

Deci: Pulsul Sibian este o publicație săptămânală care apare la Sighie. Nu comentez calitatea sau relevanța că deh, suntem colegi ÅŸi nu e frumos să ne căutăm în coarne. No, fiecare îÅŸi face gazeta după cum crede el de cuvință.  Vă zic numa că io unu nu m-aÅŸ abona cât timp există Zewa pe piață. Ziarul îi aparține lui Cristi Marinescu, actual om de afaceri ÅŸi fost politician, respectiv omul care apare în toate pozele publicate în ziarul cesta. Åži, nu ÅŸtiu dacă ați remarcat, sus, sub siglă, scrie „Apare luni, 7 septembrie (a doua zi după aniversarea lui Cristi)”. Tot suplimentul, adică 8 pagini dintre care patru color, sunt pline de fotoÅŸoape, cu el cu papa, cu Obama, cu Angelina Jolie, câte ÅŸi mai câte. Cel mai amuzant mi s-a părut ăla cu el costumat în tablou: vineri seara a fost un jaf la Brukenthal, de unde a fost furat un tablou, creația lui daVinci, cu celebrul Baron al Sibiului, Cristian Marinescu. M-am căcat pe mine de râs. Apăi după ce m-am crucit vreo cinci minute ÅŸi-am scuipat în sân alte cinci de puteam stoarce cămeÅŸa pe mine n-am putut să mă gândesc decât la două variante.
Ori nici el, ca mai ÅŸtim noi care alți patroni, nu ÅŸi-a plătit angajații ÅŸi ăÅŸtia i-au întors-o de l-a durut părul. Ceea ce e foarte plauzibil, că în ziua de azi mai toți muncim pe nasturi. Dacă e aÅŸa, băeții au avut oo ÅŸi au scos un ziar care merită să rămână în orice arhivă de bibliotecă.
Ori, omul e complet dement. Dacă ideea îi aparține, păi pot să bag mâna în foc că măcar o rotiță a sărit de pe ax. Să-i explice careva că nu e un titlu de glorie să fii baron. Că nu e de bine când te aseamănă lumea cu Mischie sau cu Triță Făniță. Åži adnotarea cu „textele ÅŸi pozele din aceste pagini nu prezintă realitatea, sunt un pamflet ÅŸi trebuie tratate ca atare” mă fac să cred că prima variantă nu e cea bună. DeÅŸi mi-ar fi plăcut :).

7 Comments