World Snowboard Day la Arena

Afis WSDDragii moÅŸului, am bătut în cuie primul eveniment la Arena PlatoÅŸ. Primul eveniment înainte de deschidere, evident :D. Se cheamă World Snowboard Day ÅŸi în țările cu apă caldă se cam desfăÅŸoară de ceva ani buni. Pe la noi, pas. Că la noi pârtiile ÅŸi complexurile de sezon rece se ocupă doar cu niscaiva party-uri pe pârtie ÅŸi cam atât. Cum va fi prima ediție a acestui concurs în România cel mai probabil nu vor fi mii de snowboarderi ÅŸi schiori la coadă la teleschi, dar ne gândim undeva la 30-50 de concurenți. Aveți mai jos comunicatul de presă pentru cei care vor mai multe detalii.Xventure Offroad România, promotor al celui mai spectaculos concurs de freeride din România, Inferno, revine în sporturile de iarnă cu o premieră pentru România. ân 19 decembrie se serbează pentru prima dată la noi în țară World Snowboard Day. Sărbătoarea internațională a ajuns deja la cea de-a cincea ediție, Arena PlatoÅŸ – Poiana Poplăcii fiind primul resort de schi din țară care serbează această zi.

World Snowboard Day se va sărbători pe pârtia din apropierea PăltiniÅŸului cu concursuri de freestyle pentru snowboarderi, dar ÅŸi pentru schiori. Evenimentul este primul dintr-o lungă serie de evenimente ce vor fi organizate în resortul din apropierea PăltiniÅŸului. Pentru acest concurs nu se percepe taxă de participare iar concurenții vor avea gratuitate la instalațiile de transport. Fun-park-ul unde riderii îÅŸi vor putea demonstra abilitățile este construit după un model austriac, utilizat în competiții internaționale. „AÅŸteptăm cei mai buni freestyleri din țară în cel mai nou ÅŸi mai modern fun-park de pe pârtiile din România”, spune Martin Freinademetz, organizatorul concursului. Ziua va începe cu demo-uri de freestyle, urmate de concursul propriu-zis. De asemenea, pentru că este o zi de sărbătoare, cei care doresc să deprindă tainele acestui minunat sport de iarnă vor avea ocazia să „fure tainele meseriei” sau să învețe primii paÅŸi în snowboard de la Martin, multiplu campion mondial la snowboard.

La finalul concursului, riderii vor putea viziona un amplu documentar despre tainele snowboardului urmând ca ziua să se încheie cu un party de pomină în apres-schiul resortului Arena PlatoÅŸ. Evenimentul este primul dintr-o lungă serie de evenimente ce vor fi organizate în resortul Arena PlatoÅŸ.

4 Comments