Trei cu zapada

De vreo lună întreb în stânga și în dreapta monitori de schi și oameni mai pricepuți în ale zăpezii cam de când încep copiii să învețe să se dea pe schiuri. Că-mi fac planuri mari pentru Cătă și pentru cea care o să îi moștenească toți clăparii, toate schiurile și costumele ce urmează să fie cumpărate în viitorul foarte apropiat. Tăți zic că mai repede de 4 ani nicio șansă să poată învăța coerent. Maxim să se obișnuiască pe pârtie, cu alunecarea, să repete ce vede la tacsu și să își facă un minim de bază. Zic că-i suficient ca să începem iarna ce urmează.

Schiatul nu e un sport din cale afară de greu de învățat. Și nici nu trebuie să fii foarte talentat. Până la urmă, se rezumă la două chestii simple, curaj și echilibru. Asta dacă nu vrei să participi la slalom uriaș, că acolo ți-ar mai trebui și alte calități. Prin urmare, e păcatul lui Dumnezău să nu schiezi. Aer curat, răcoare, munte, e sănătate curată. #obiceiurisănătoase, dacă vreți.

Și ui așa ajungem la cele trei. Sâmbătă, la Arena Platoș, Fuxy Club și DJTS organizează prima ediție a Cupei de Ski – Arena Copiilor. Concurs pentru kinderii născuți între 2001 și 2006. âi știți pe kinderii ăștia. Sunt ăia de trec ca fulgerul pe lângă tine, tu mândru fiind de viteza prinsă pe pârtie. Dap, și o să fie o droaie, cam 100.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mâine, concursul meu preferat dintre cele ținute până acum la Arena Platoș. Concurs pe echipe de schiori sau snowboarderi legați între ei cu o funie sănătoasă și împinși în jos pe pârtie. Anul trecut am încercat și eu, dar e al naibii de greu. Singura varianta viabilă e să vă luați de braț, să faceți o cruce și să vă dați drumul blană până jos.

Iar vineri și sâmbătă, tot la Arena, vin niște pitici tare curajoși și tupeiști, de prin toată Europa, Austria cu precădere, să se întreacă în trick-uri pe placă cu snowboarderii români. E Transilvania Rookie Fest. Vedeți un pic mai jos care-i povestea, într-un video de anul trecut.

P.S. Aș scrie și de Oncești, pe bune. Decât că acolo nu se întâmplă nimic.

One Comment