Sfaturi utile despre epilarea definitiva

Cu riscul, și oooo, cât de mare e riscul ăsta să mi-o fur din toate părțile, că știu cel puțin 1, 2, 3, 4 care vor jubila citind rândurile de mai jos și care nu vor ezita să deschidă laaarg obloanele bășcăului, acest post se adresează dragelor mele cititoare și comentatoare. Iar ca să răspund la întrebarea încă neadresată, da, mi s-a oferit, da, am refuzat să mă emasculinizez. Cum fetele s-au arătat întotdeauna mai apropiate de crocodilu decât domnii (huooo, ghiolbanilor), rândurile de mai jos li se adresează exclusiv. Și poate chiar le vor fi de folos. Btw, vin dintr-o sursă în care eu am încredere sută la sută. De la o domnișoară care chiar știe ce vorbește comparativ cu măscăricii care prostesc lumea pe bani puțini. Așadar. Doamnelor și domnișoarelor, predau legătura Alexandrei pentru niște sfaturi care cu siguranță vă vor fi utile. Despre epilarea definitivă.

Acum cca 15 ani au aparut primele metode de epilare definitiva. In momentul de fata exista 3 astfel de metode: Epilarea cu laser, epilare cu lumina intens pulsata si electroliza. Toate aceste 3 metode s-au dovedit a fi eficiente in aceasta lupta cu parul nedorit si mai mult de atat, s-a demonstrat ca aceste tehnici nu au nici un efect negativ, din contra, ele pot fi folosite in tratarea si ameloirarea unor afectiuni. Foliculita (infectia radacinii firului de par) de exempul raspunde foarte bine la tratamentul cu cele 3 metode mentionate mai sus, deoarece fiecare dintre ele distrug foliculul piros (radacina firului de par).

Hirsutismul, o alta afectiune des intanita si din pacate ignorata de multe persoane neinformate, este un simptom al unor dereglarari hormonale si se manifesta prin aparitia firelor de par (groase si negre) in zona fetei, gat, piept la femei, respectiv spate la barbati. Acestea sunt doar doua din probelmele cele mai des intalnite care din fericire si-au gasit o rezolvare prin tratamentul cu epilarea definitiva.

Incerc sa va explic in continuare principiul de actionare al epilarii definitive cu lumina intens pulsata (IPL) si ce inseamna aceasta pe intelesul tuturor. Haideti sa ne intoarcem la lectiile de anatomie si sa ne amintim de cele 3 starturi ale pielii, epiderma, derma si hipoderma. Radacinile firelor de par se afla in derma, al doilea strat al pielii. Aparatele de epilare definitiva cu lumina intens pulsata sunt setate inca din fabricatie sa nu patrunda mai jos de hipoderm, asta in cazul in care ati inceput sa va intrebati daca aceasta lumina va poate afecta in mod negativ. Lumina emisa la o anumita intensitate este captata de firul de par si condusa la radacina pe care reuseste sa o distruga prin caldura emisa.

Daca pana acum existau doar metodele traditionale, ceara, lama, crema epilatoare, e momentul sa profitam de tehnicile noi aparute pe piata, metode nedureroase si cel mai important, permanente.

Pentru un tratament eficient si corect aplicat va sfatuiesc sa alegeti cu grija salonul, sa va asigurati ca personalul este calificat si aparaturile folosite sa fie de buna calitate.

Mai multe detalii si preturi legate de epilarea cu IPL (lumina intens pulsata) puteti gasi pe www.phrclinique.ro.

Tags:,
7 Comments