ÃŽn carne vie

Oamenii cu cap în ale afacerilor spun că finalul crizei economice va aduce doar lucruri bune pentru România. Că va produce o epurare a afacerilor mai puțin oneroase, construite pe piramide relaționale sau pe țepe. Ei cred că vor rezista doar afaceriÅŸtii care au ÅŸtiut să îÅŸi conducă afacerea economic, în termeni de cheltuieli/profit, iar restul vor muri cu bolovanul de gât. Probabil acelaÅŸi lucru se va petrece ÅŸi în domeniul mai mult sau mai puțin cultural. ân sectorul festivalurilor. Primarul e forțat de criză să taie în carne vie. Iar cei care nu merită sunt condamnați să dispară. Vaca a fost mulsă până a rămas fără lapte. Åži nici lapte praf nu vor mai găsi.
Bugetul Sibiului a fost căpuÅŸat îndelung de tot felul de manifestări fără nicio valoare dar îndestulate financiar tocmai pentru a ține rangul Sibiului sus. Un oraÅŸ efervescent, în continuă miÅŸcare, cu sute de evenimente menite să distreze turistul ÅŸi localnicul. Åži nu zic nu, rețeta a funcționat. âncăpățânarea de a continua capitala culturală face bine Sibiului, în ciuda vocilor opozante. Iar Johannis a explicat foarte bine momentul actual. Decantarea se va face în funcție de priza pe care o au la public aceste festivaluri. Åži sunt multe care, deÅŸi inedite, sunt cam degeaba. Chiar dacă până recent părea uÅŸor să aduni bani pentru manifestări culturale, este ÅŸi mai important cum îi cheltui. Promovare, promovare, promovare. Prin urmare, anul viitor vor fi mai puține festivaluri dar, să sperăm, de calitate.

3 Comments