Respirati!

Cu peste 200 de evenimente ce au loc în fiecare an în Sibiu e nițel cam greu să vii cu un nou concept de eveniment, mai ales pe teatru, film sau spectacole de stradă. Pentru că de-a lungul timpului la Sibiu s-au petrecut de toate. Ai zice…

Ce îți trebuie ca să distrugi acest mit e puțină imaginație. Mult entuziasm, un strop de tinerețe, două grame de nebunie și cât de mult altruism mai poți găsi. Și cum toată lumea știe că actorii sunt puțin dilii, unul dintre ei s-a gândit, bă, cum ar fi să jucăm teatru non-stop mai bine de o zi întreagă. Sigur s-a râs mult când ideea asta a ieșit pentru prima dată la suprafață. Niciun om foarte citav la cap nu își imagina că ar trebui să joace, nu știu, Hamlet să zicem, de la 3 jumate la 5 dimineața. Și cu atât mai mult, să ai și spectatori la un asemenea spectacol.

O cezariană mai târziu s-a născut festivalul 25 de ore de teatru non-stop. Un maraton în care anul acesta vor avea loc 25 de spectacole în 12 locații diferite. Sunt aduse în premieră la Sibiu unele dintre cele mai originale spectacole produse de companii teatrale din toată ţară (Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Cluj, ş.a.). Festivalul începe în 5 aprilie la ceas de seară și se încheie în 6 aprilie, noaptea. Iar ca un bonus, cea mai aplaudată piesă din întreg festivalul se va relua în data de 7 aprilie. Întreg programul festivalului îl puteți descărca aici.

Biletele au prețuri între 15 (cele reduse) și 30 de lei iar în vânzare vor fi puse și un număr limitat de abonamente la prețul de 60 de lei. Respirați teatru, oștenii mei!

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *