in slujba cetateanului

Gata. Asta-i ultima cu romulanii, că prea le-am dat multă atenție. Peste toate cele petrecute în jurul acestui oripilant eveniment, rămâne una pe care n-am pus-o în discuție tocmai pentru că vroiam să văd păreri. De ce poliția n-a miÅŸcat aproape niciun deget ÅŸi i-a lăsat în pace, să se manifeste după bunul lor plac? Desigur, polițiÅŸtii sunt acoperiți. Au dat două amenzi, fiecare de câte 200 de lei. Nu li se poate reproÅŸa că s-au făcut că nu văd ce se întâmplă în oraÅŸul lor. Au avut ÅŸi ce să dea la presă când toată lumea a sărit să întrebe ce sancțiuni s-au dat ÅŸi au dormit apoi liniÅŸtiți că au dat o amendă acolo, de ochii lumii. Dar la Codul Rutier scrie următoarele:

Blocarea cu intenție a drumului public, dacă se pune în pericol siguranța circulației ori se aduce atingere dreptului la libera circulație a celorlalți participanți la trafic

Trecută fain frumos la capitolul infracțiuni. Dacă urmăriți imaginile, o să vedeți cum limuzina albă 1 blochează drumul dinspre Åžtrand spre oraÅŸ iar limuzina albă 2 blochează sensul invers. Åži îmi mai aduc aminte o discuție de acum vreo 2 luni, cu agricultorii sibieni care protestau în fața Prefecturii dar se codeau să ducă protestul mai departe, la blocarea drumurilor naționale, de seama dosarului penal. Sigur, este o diferență între un DN ÅŸi o străduță din spatele blocurilor, dar legea nu face ÅŸi nici nu ar trebui să facă diferență. Blocarea cu intenție a drumului public e infracțiune. Åži n-am văzut, n-am auzit de vreun dosar penal.

Pe de altă parte, întâmplător mă întâlnesc cu un prieten bun, fost, actual ÅŸi viitor polițist. Åži îl întreb, mai în glumă mai în serios, mă, arde-le ÅŸi tu o amendă acolo. Omu numa că nu avea lacrimi în ochi. „Bă, ăla o făcut în 30 de secunde salariul meu pe două luni. Mă duc să îl amendez, îmi lipeÅŸte pe frunte o bancnotă de 500 de lei de se deschide pământul ÅŸi mă înghite de ruÅŸine ce-o să-mi fie”. No. De partea asta a p**ii n-am fost niciodată. Åži nu pare prea funny.

One Comment