Concurs de snowboard – duminica

snowDuminică, 19 decembrie, se va serba pentru prima dată în România Ziua Internațională a Snowboardului. World Snowboard Day se celebrează în fiecare an, în mai multe țări din lume, în peste 130 de resorturi de schi ÅŸi snowboard.
Resortul Arena PlatoÅŸ, situat în Poiana Poplăcii, la 1 kilometru de intrarea în stațiunea PăltiniÅŸ este prima stațiune dedicată sporturilor de iarnă care sărbătoreÅŸte World Snowboard Day. Evenimentul va avea loc în ultima zi acestei săptămâni, cu începere de la ora 9, când se vor face înscrierile. Programul zilei cuprinde un concurs de freestyle, demonstrații acrobatice ÅŸi vizionarea unui documentar despre snowboard. Ziua se încheie cu un party în apres-schiul resortului.
Competiția se va desfăÅŸura în fun-parcul Arena PlatoÅŸ ÅŸi va începe la ora 11:30 cu sesiunile de calificări, finalele fiind programate la ora 14:00. Concurenții prezenți sunt scutiți de taxa de participare. „Deja avem peste 40 de concurenți din toată țara, din Cluj, BucureÅŸti, BraÅŸov, Bihor ÅŸi Sibiu care ÅŸi-au anunțat prezența la start pentru concursul de duminică. Sperăm ca prin organizarea evenimentelor de acest gen ÅŸi mai ales prin construirea unui fun-park permanent să ajutăm la popularizarea acestui sport extrem, nu foarte practicat în România, ÅŸi să le oferim ocazia riderilor să îÅŸi dezvolte măiestria pe pârtii special amenajate pentru ei”, spune Martin Freinademetz, organizatorul competiției. Acesta este primul eveniment organizat de Xventure Offroad România în sezonul de iarnă. DeÅŸi pârtiile nu vor fi deschise duminică, organizatorii aÅŸteaptă un număr mare de spectatori la acest eveniment inedit. Prima pârtie se va deschide publicului săptămâna viitoare, înainte de Crăciun.