Cat bun simt

Mă topesc tot când întâlnesc genul acela de bătrânele cochete, pline de bunătate ÅŸi bun simț. Genul acela de femeie care nu iese cu nimic în evidență ÅŸi totuÅŸi o zăreÅŸti dintr-o sută. Nostalgic dupa scumpa mea bunică.
Stau la coada la CJAS. Tribut birocrației cretine care te obligă să completezi zeci de formulare pentru un căcat de ÅŸtampilă. De cealaltă parte a ferestrei, evident, impizditul ÅŸi atotputernicul funcționar la stat. O pizdă, mai pe româneÅŸte. Cu tot riscul să mânc deseară mâncare rece, respectul meu pentru funcționarii publici se opreÅŸte la mâna de prieteni pe care îi am prin administrație ÅŸi care ÅŸtiu că muncesc până cad în cap, pentru că îi văd, mă refuză chiar ÅŸi când îi scot la o cafea. Restul, praf pe tobă.
Pe undeva tre să recunosc că am ÅŸi o doză de înțelegere. Porcăria asta cu concediile fără plată a dinamitat un sistem care ÅŸi-aÅŸa funcționa în dorul lelii. Dar acum au devenit agresivi. Să te apuci să zbieri la 10 bieți bătrâni care stau la coadă ca să le pui tu beÅŸita aia de ÅŸtampilă mi se pare o mojicie fără limite. Nu mă interesează problemele tale, că e curent în sală, că te-au trimis în fără plată. Fiecare dintre bătrânii care stau de cealaltă parte a geamului are ÅŸi a avut la viața lui de 10 ori mai multe probleme decât ai avut tu. Åži totuÅŸi, acceptă să îi încolonezi tu ca pe vite ÅŸi înghit mojiciile tale. Bagă bine la cap. Cretinul care te-a pus pe tine în spatele ghiÅŸeului se aÅŸteaptă, sau sper că se aÅŸteaptă, ca tu să deserveÅŸti oamenii de pe cealaltă parte cu tot ceea ce au nevoie. Nu să îi flitui la fiecare întrebare. Nu sunt atoateÅŸtiutori, pentru că dacă erau, măcar unul dintre ei ar fi trebuit să ÅŸtie mai bine ÅŸi să îți bage mâna în păr ÅŸi să te scuture un pic până îți revin bunele maniere.
Toți dracii care veneau în valuri au dispărut rapid. Cu privire blajină, cu vă rog, îmi cer scuze ÅŸi mulțumesc bunicuța din fața mea mi-a topit toți nervii. Åži imediat lumea s-a calmat. Inclusiv ciufuțenia sa funcționarul, care probabil ÅŸi-a dat seama că a întins coarda mult prea tare. Se zice că un om bun poate stăpâni cu o vorbă 10 răi. E adevărat, pe cuvânt de onoare.

3 Comments