Serviciile. Ce zic io, ce fac ei?

Vă rog să pogorâți asupra mea lumina înțelepciunii voastre și să mă faceți și pe mine să înțeleg. O chestiuță simplistă, deloc complicată în aparență, dar foarte încurcată și stupidă în fapt.
Să începem cu partea simplă. Acum doi ani am plătit două avansuri, unul pentru o excursie în Croația și altul pentru un revelion loco. Am rămas cu banii dați și fără excursii pentru motivul foarte bine întemeiat care a apărut pe lume în 16 februarie anul următor. După care, fiind fragedă pruncie, anul trecut l-am petrecut doar pe meleaguri natale, apropiate ca distanță. Fain, nu zic nu, da parcă Egeea și Mediterana mă strigă. Și de vreo lună încoace le aud tot mai bine. Așa că am început să căutăm sejur pentru ca anul acesta să nu plângă sirenele după mine. Dar agențiile astea de turism au atâtea steluțe în ofertele lor încât am refuzat să-mi pierd timpul calculând taxe de rezervare, taxe de aeroport, taxe de șters picioarele pe preș și alte căcaturi încât am apelat la o variantă mai simplă, din punctul meu de vedere. Că io-s solicitantul ei prestatorii, deci de ce să muncesc eu în locul lor, nu? Am compus un mail general pe care l-am trimis către mai multe agenții din țară. Mailul, foarte simplu.

Uameni buni, suntem 8 persoane, cu 2 copii sub doi ani. Vrem să mergem în Grecia între 5 septembrie și 16 septembrie (să nu dea kinderii în bengă de la căldură). Avem un buget de 450-500 de euro de cap de vită furajată pentru cazare, transport și eventual masă. Vă rog, ofertați-mă.

Bine, l-am scris ceva mai respectuos, recunosc. Au trecut câteva ore bune de când am trimis aprox vreo 20 de mailuri. Majoritatea n-au răspuns, probabil beau cafele. Dar ăi de au răspuns, mai bine tăceau.

Bună ziua. Vă trimit atașat oferta solicitată de dvs.

Și încep. Toate ofertele sunt pe 8 zile/7 nopți, deși am zis clar că vreau 10 zile. Cea mai ieftină ofertă, 685 de euro plus 95 de euro taxa de aeroport, plus asigurarea de călătorie. Alții, 458 de euro. Fără transport, fără masă, fără nimic. Concluzionând. Măi oameni buni. Oi fi io mai sărăntoc, nu zic nu. N-am mii de euro de aruncat pe vacanțe. Am sute. Dar când vă rog respectuos ceva, nu fiți vaci cu cabină. E mult mai de apreciat un mail: ne cerem scuze, dar în acest buget nu avem excursii disponibile decât să îmi înșirați mie polologhiile voastre corporatiste and shit care nu-s deloc la obiect. Mi-ați mai pierdut cinci minute din timpul meu prețios.

4 Comments