La noi in Austria

E seară și eu încă încerc să mă dumiresc care dintre cele cinci gadgeturi a trecut automat la ora locală. Nu știu dacă e vremea să mă bag în pat și să-mi odihnesc oasele pentru mâine sau mai am un ceas s-o lălăi.

Am ajuns în Austria, la Otztal, după o #livrarespeciala și un zbor rapid cu Wizz Air, de la Târgu Mureș. Am făcut eu o socoteală rapidă. Deși cursa de la Târgu Mureș aterizează în Germania, în momentul ăsta, din Sibiu în Otztal faci undeva în jur de 6-7 ore. 2 ore Sibiu-Mureș, 1 oră în aeroport, 1 oră jumătate zborul și vreo două ore jumătate transportul de legătură. Nu tu bătăi de cap, asigurări, roviniete, motorină, pitstop-uri și adiacentele bătăi de cap ale unui drum cu mașina. Cele trei zboruri săptămânale spre Memmingem pleacă marți, joi și sâmbătă și un zbor costă 179 de lei cu toate taxele incluse. Cel puțin în 2 n-ai cum să ieși mai bine la o excursie de genul ăsta.

Ș-apăi Austria. Cum să vă zic, e cam ca la noi, numa mai fain. Adică no, ca și noi, și ei au drumuri. Numa că mai faine. Au și ei șoferii lor de cursă lungă. Numa că ai lor ascultă Queen și AC DC și le e mai mare dragul să îți povestească istoria locului. Ba să și oprească din proprie inițiativă ca să îți arate cine știe ce castel mișto. Stațiunea Otztal e, cum să vă zic, cam ca Poiana Brașov. Numa că mai fain. N-am apucat la pârtii, n-am apucat la apreski, e doar așa, prima ocheadă. Vorba bardului, zici că ăștia au o lege că totul trebuie să fie perfect. N-am plecat spre #auskia pornit să fac comparații, îmi dau seama că e stupid. Dar rânduiala asta te pălește în moalele capului. Te apucă ciuda. Până acum, singura chestie unde-i facem e la mâncare. E foarte bună și-a lor. Numa că a noastră-i mai bună.

A, ca să nu vă mai spun că unul dintre hoteluri, deci unul dintre hoteluri – rețineți, a construit pentru clienții săi o telegondolă pentru accesul pe pârtii ca să nu fie nevoiți să ocolească cinci kilometri cu mașina. O telegondolă la fel de mare ca cea construită de primăria Deva pentru accesul pe cetate. Un hotel, da? E ca la noi în România. Numa că mai fain.

#Auskia este un eveniment realizat cu sprijinul Tirol Werbung și susținut de Wizz Air și TNT Express.

Poze julite fără nici cea mai mică întrebare de la Toma și Bogdan

5 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *