Grupurile anti-banci

2370896Ca 92.2% dintre români, sunt ÅŸi eu posesorul unui credit. Eu, un dăÅŸtept care se ÅŸtergea la cur acum trei ani cu Mugur Isărescu, ce spunea tuturor luați credit în moneda în care sunteți plătit. A, cine plm e Isărescu să-mi spună mie ce să fac, să mă mai lese dracu în pace, că câÅŸtig cât 5 rate ÅŸi-mi permit. La momentul cu pricina am avut o revelație. De cât plăteam rata îmi permiteam o chirie mai mult decât decentă, la apartament. Din păcate, revelația a avut loc la vreo 500 de metri de bancă după ce semnasem contractul. PLM. Vreo doi ani n-a fost niciun bai. Banii curjeau, rata nu reprezenta nici cea mai mică problemă. ântre timp, lumea mea s-a întors cu curul în sus. Banii nu mai curgeau în toate sensurile ci doar spre gura de vărsare a fluviului, contul curent din care se plăteÅŸte rata. Care aproape că s-a dublat. Presupun că nu e nevoie să vă spun că nu câÅŸtig dublu față de acum trei ani.

Situațiunea bancară e următoarea. Ca în orice țară fără apă caldă, banca pune problema în felul următor: vrei ca mine, nu vrei, marÅŸ la căcat. Degeaba a pregătit muierea un draft de contract tot înroÅŸit cu clauze pe care trebuia să le negociem (am uitat să vă spun că muierea e foarte deÅŸteaptă). Noa, cu toată deÅŸteptăciunea noastră, banca ne-a muit aÅŸa fain. După ce banca ne-o trage constant, creÅŸte dobânzi, creÅŸte cursul valutar (BNR dadea azi curs de 3.1 la CHF, OTP de 3.7) mai vine ÅŸi statul să ne dea o muie cât casa. Mai ceva ca asta de la bancă. Cică OUG 50/2010 ar trebui să fie în sprijinul clientului. Desfințează comisioane, impune fel de fel de limite. Åži impune ÅŸi băncilor o marjă fixă a dobânzii practicată pe lângă EURIBOR/LIBOR/ROBOR. Åžtie mă-sa ce îs toate BOR-urile astea dar ÅŸtiu un lucru. Mulțumită retarzilor care conduc țara asta de toată pula, banca a scăzut din dobânda de 6.99% pe care o am azi marja LIBOR, de 0.20% ÅŸi le-a dat mirificul 6.79%. Marja fixă. Să vă povestesc că LIBOR-ul era la un moment dat vreo 4% ÅŸi ca orice chichiță bancară LIBOR-ul ăsta scade, creÅŸte, scade, creÅŸte? AÅŸa că legiuitorii îmi dau două variante. Să o sug la rece ÅŸi să mă rog la zeul LIBOR să nu crească cumva peste 0.20% sau să mă judec cu banca. Mulțumesc frumos, sunteți foarte de treabă retardați ordinari ce sunteți.P.S. ân loc ne organizăm când banca ne băga pe gât contracte nenegociabile, noi, românii, ne organizăm când deja suntem în căcat până în gât. Iar pe net sunt deja faimoase grupurile anti-bănci. Vă spicuiesc un pic din grupul meu, ăsta anti-OTP.

Ma numesc ……. si eu am creat acest grup ieri noaptea fiindca nu gaseam nici un alt grup pe net pt clienti OTP. Va rog frumos sa faceti tot posibilul sa povestiti la toata lumea despre forumul nostru. Facetii reclama pe situril ziarelor pe net, adaugat comentariu, acelasi lucru, care era cand mati gasit pe mine.Ma bucur foarte mult ca in numi cateva ora, suntem 13 deja. Va rog sa retineti ca in orice moment repr al OTP sar putea sa inscrie si el pe forumul nostru. Nare decat dar sa pastrati in gand, deci nupostati nimic personal, decat trimitanduva email personal. Va rog sa cititi toate info care sunt pe celelalte patru grupuri, VOLKSNANK, REIIFESEN, OTP, BCR si puteti afla toate info necesare. Scuzatima limbajul dar limba materna nu este cea romana si keyboardul nu tasteaza fiecare litera cum trebe, si nam timp sa corectez, da sper ca ati inteles tot.

No. Cu aÅŸa colegi de cauză io ce plm fac?

Foto

6 Comments