BÄ‚!

Din start, ca să nu sară gușteri la beregată, spun din start că dacă Băsescu și-a construit în ultimii cinci ani o claie imensă de fân, asezonată cu câteva milioane de cutii de chibrituri, scandalul cu Arafat a fost exact benzina. Asta a pus cruce guvernării băsesciene și, implicit, pedeliste. Nu de alta, dar să fie toată lumea clară cu poziția mea și să nu apară iar unul și altul care înțeleagă printre rânduri că îi iau apărarea președintelui.

Dar. Dintre voi ăștia sute de mii care ați dat share, like, care vă smulgeți părul din cap și vă căinați de dorul și dragul lui Arafat, câți ați citit Legea Sănătății? Câți aveți măcar cel mai mic habar ce scrie acolo? Că, din câte am văzut eu prin Facebook-ul devenit mai nou „cuvântul sfânt” al onlainerului român, vine unul și dă o dumă „bă, se închide SMURD-ul” și pornește vâlvătaia.

Ieri mă întreba un amic de ce eu, ziarist și bloagher, vocea societății, n-am scris nimic de Arafat. Vă spun de ce. Unu, pentru că nu am citit legea, prin urmare nu-mi pot da cu parerea. Doi, am urmărit mult prea fugitiv scandalul dintre președinte și fostul secretar de stat pentru că… Trei, sunt ocupat să muncesc. Nu mai am timp de pierdut cu căcaturi din astea. Pentru că, în fapt, întreg scandalul ăsta e un mare căcat. Arafat e secretar de stat de câțiva ani. Câți dintre voi puteți spune că se simte o îmbunătățire în serviciile medicale din România în acești ani de când e el secretar de stat? Că eu văd aceiași medici nemulțumiți, aceiași pacienți nervoși de numa, aceiași rezidenți care iau drumul Angliei. Come on, omul e un geniu pe medicina de urgență și e unul dintre puținii care a mutat bolovani în țara asta. Dar nu e Mesia și nu mută munții din loc. Nu mai căutați d-an pulea idoli, că în țara asta n-o să găsiți. Și încetați cu imbecilitatea Arafat – președinte, că sunteți penibili. Curând o să scăpăm de Băsescu, o să începem să îl înjurăm pe Ponta. Revoluționari de Facebook… bleac!