ACUM!

S-a risipit puțin din euforia de la 10:45 când o bucățică din tumoare a fost extirpată și putem gândi și analiza lucrurile mai pragmatic.

Gabriel Oprea a scăpat mult prea ieftin. Pentru toți cei care îi cer demisia, Oprea a rămas fără portofoliu o dată cu demisia lui Victor Ponta. NU MAI ESTE ministru de interne. Este doar președinte UNPR. Ponta și Piedone au demisionat dintr-un singur motiv, să lase mișcarea din stradă fără obiect. Să elimine presiunea. Nu vă lăsați înșelați, ei joacă în continuare Jocul Tronurilor dar vor să îl joace în spatele ușilor închise unde noi nu știm ce se petrece.

Ce cred eu că ar trebui să se petreacă în următoarele ore/zile:

1. Să evităm o nouă revoluție. Demisia lui Ponta ar trebui să fie o supapă bunicică pentru ca lucrurile să nu degenereze în următoarele zile.

2. Să găsim grupul de lideri care poate duce mișcarea din stradă în direcția potrivită. Mare atenție.

3. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, să formeze un Guvern de tehnocrați, fără politicieni consacrați. Dacă îl propune pe Predoiu premier, Cotroceniul o să ardă deseară și cele de la punctul 1 vor deveni vorbe goale. Și să văd eu cine nu va ridica mâna să voteze guvernul ăsta. Nu e locul unui Guvern PNL. Sper că se înțelege asta.

4. Demisia Parlamentului. Din mai multe motive. În primul rând pentru că aproape niciunul dintre parlamentari nu are ce căuta acolo. Fiecare e o parte mai mică sau mai mare din acest sistem care ASTĂZI trebuie să dispară.

5. Alegeri anticipate. Spunea cineva că asta ar folosi enorm PSD și PNL și e foarte adevărat. Dar avantajele sunt următoarele. UNPR nu va prinde cu siguranță parlamentul. Prin asta Oprea și căcații lui își primesc pedeapsa și ce meritau, să dispară definitiv. Apoi, dispare o bună parte din jocul politic subteran. Pentru că, dacă vă gândiți bine, partiduțele astea de căcat au făcut tot timpul jocul granzilor. A fost UDMR, a fost PPDD, acum e UNPR, negocierea politică a stat tot timpul la mâna unui partid mititel care deținea întreaga putere. Apendicii ăștia trebuie să dispară.

6. Arestări și condamnări în cazul #colectiv. Plângere penală împotriva lui Piedone. Capete din lanțul celor care au permis petrecerea unei asemenea tragedii. Ne-au mișcat din loc 32 de oameni, să nu îi uităm niciodată. Și să luptăm pentru dreptatea lor.

7. Mișcări în stradă. Zilnic. Până când punctele astea se vor îndeplini. Sunt sute de încercări de manipulare. Eventuri pe Facebook care anunță proteste în 1 Decembrie, cretinul de Turcescu care lansează conspirații cu mii de morți în Colectiv, boul de Chilian care susține teoria unei mâini criminale. Dacă ne divizează am pierdut. Din nou.

8. Schimbarea noastră. A fiecăruia dintre noi. Spunea Eftimie aseară că suntem singuri, că toți suntem singuri și că important e să ne întâlnim pe parcurs. E momentul să fim cât se poate de sinceri și să acceptăm că trebuie să ne schimbăm noi ca societatea să se schimbe pentru noi. Fiecare abuz pe care l-ați suportat fără să comentați, fiecare căcănar pe care l-ați lăsat să se manifeste fără să îl apostrofați a contribuit la situația în care ne aflăm azi. Hai să scoatem capul din nisip, futu-i mama măsii.

Ultima dată când am ieșit în stradă, un bun prieten de-al meu era răpit în Irak  și nimeni nu știa dacă va trăi sau va muri. A fost demult, foarte demult. Am trăit toți anii ăștia într-o letargie interioară. Deseară ies în stradă. M-am trezit. Foto

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *