Lasati copiii la ora de religie

Asara. Io pe tura. Zi full option cu copiii. Du-i la scoala si la gradi, ia-i, fugi cu ei la engleza, ia lavaliera pentru maine, alearga la bunica-ta cu merele si jumatatea de rachii trimisa de fiica-sa. Inapoi la engleza, can I have a biscuite, hop in masina, oprit la magazin, cumparat patru cabanosi. Venit acasa, descarcat masina, dezbracat copiii, facut disciplina: va cautaaati singureee papuuuciiii de casaaaa. Facut un Cuba Libre. Rupt cabanosii in bucati, infipt cate una la fiecare copil, schimbat litiera la motan (Gizas, cat se caca!) dat mancare la motan, dat mancare la Tica. Scos foi albe, ascutit creioane, facut un Cuba Libre, dat drumul la ora de pictura, calcat intr-un Stikeez, injurat politicaly correct, plecat la dus. Venit de la dusul de trei minute, geam plin de abtibilduri de Halloween. Televizorul, likewise. Injurat politicaly correct. Facut inca un Cuba Libre. Laudat desene, pornit laptop. Scartaie usa de la intrare… [Hitchcock mood /on].

Background:
Pe parcursul zilei primesc mai multe telefoane. Majoritatea, cicaleala. Spre seara vine clasicul: dragul meu, trebuie sa mai stau la servici, ia tu fetele, eu acum la ora opt mi-am comandat ceva de mancare, sunt lihnita. O sa iti raman datoare pe vecie, multumesc mult de tot.

[Hitchcock mood /off]
Ce desene frumoase, ce frumos va jucati. I-ai lasat pijamaua Mirunei la gradinita?

[Kill Bill mood /on]
Am uitat.

O saptamana. De o saptamana cari pijamaua aia dupa tine si de fiecare data o uiti. Am carat-o si la Deva dupa noi…

… 10 minute mai tarziu …

… nu inteleg cum poti sa fii atat de uituc. Copilul ala in ce doarme imbracat? In strampi?

… 10 minute mai tarziu …

… Tu Miruna, ti-am zis sa imi aduci aminte?
Dar tati, am uitat si eu …

Incepem un Nu te supara, frate [irony /off].

Ajungem pe muchie de cutit. Catalina cu doua in casa, Simo cu doua in casa, Miruna demult plictisita, eu cu prima de abia scoasa din casa. Ma scoate Simona, revin, ma scoate Catalina. Revin, pus pe macel. Ajung pe casa Catalinei, ii trebuia un sase.

Doamne Ajuta, promit sa fiu cuminte, da-mi un sase.

Ca sa fie clar, jucam un joc de noroc, la limita legalitatii. Daca si puneam bani pe fiecare aruncare de zaruri eram in ilegalitate totala.

Zbif, da sase. Vine randul meu. Zic sa incerc si eu: Doamne Ajuta, promit sa fiu cuminte, da-mi un sase. Dau unu.

Se repeta faza de trei ori consecutiv si celalalt adult al familiei imi e martor. A patra oara, Cata cere un sase. Si da un patru. Dilema:

Daca Doamne Ajuta face orice, atunci de ce m-o ajutat doar inainte?

Respir si eu usurat. Domnul nu joaca jocuri de noroc.

Eu, cu pionul la o casuta in fata Catalinei. Simona o intarata, da unu Cata, da unu. Si cum fie-sa isi divinizeaza mama incepe iar cu Doamniajuta.

Cand ceri asa, sa faci rau la altcineva, nu cred ca te asculta, zice Simo. Si cata da 1.

Ora de religie finally paid off. De aia e bine sa iti lasi copilul la ora de religie. Sa castige la jocurile de noroc.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *