Ma, mintesti?

dinamoTocmai ce-am terminat de lecturat un comunicat de presă trimis de fanii dinamoviÅŸti. Fără legătură cu meciul de aseară ci ca reacție după întreg scandalul iscat de meciul cu Liberec jucat la BucureÅŸti. Bănuiesc că nu e unul care să nu ÅŸtie ce s-a întâmplat atunci. Celor cărora offside-ul nu le spune nimic iar henț-ul e un joc de cărți, aveți niÅŸte imagini elocvente aici. Suporteri dinamoviÅŸti au compus un comunicat de presă excelent, în umila mea opinie. Dar care mie unul îmi ridică câteva semne de întrebare.

Dacă sunt urmărite cu atenție imaginile, se va constata că dorința suporterilor a fost aceea de a opri partida în speranța eliminării lui Dinamo din cupele europene , nu de a agresa vreun jucător. Numai prin excludere sita poate cerne ÅŸi numai aÅŸa, printr-un cataclism, se poate indepărta pleava de bob.

Sunt foarte de acord cu cernutul, cu pleava ÅŸi cu bobul. Dar nu ÅŸtiu de ce, am impresia că justificarea asta este cât de fake se poate. Că toată lumea era cu tunurile pe ei, că suporterii dinamoviÅŸti erau făcuți cu ou ÅŸi cu oțet pe unde erau prinÅŸi ÅŸi că au găsit variantă să o dea cotită ca la Brăila. Când starea de fapt este cea pe care o intuim cu toții. NiÅŸte brute, niÅŸte huligani. Pe de altă parte, m-am regăsit complet în acest comunicat la fraza

Ne-am saturat, domnilor, să nu mai avem performanțe în cupele europene de 20 de ani, ne-am săturat să câÅŸtigăm cupe ÅŸi campionate contestate ÅŸi ne-am săturat ca atunci când pierdem să provocăm bucuria întregului popor.

Nu sunt un fanatic al fotbalului. Dau orice derby live pe un meci din Euroligă sau din campionatul național de baschet. Să nu mai vorbim de cele din NBA. Dar când mă aflu prin preajma sportului „rege”, chiar simt o bucurie de nestăvilit când Dinamo pierde. Nu ÅŸtiu de unde vine antipatia asta, dar chiar nu-i suport pe dinamoviÅŸti. DeÅŸi ar trebui, că-s de-ai mei, cu câinii. Probabil pentru că i-au pictat în roÅŸu ÅŸi asta contravine normelor de protecție a animalelor :).

6 Comments