Cum ne alegem schiurile?
|Un articol aÅŸa, mai de sezon. Nu de alta, dar cel cu reglajul legăturilor la schiuri a fost foarte de folos multora. Ca un schior ce a început cu împrumuturi, închirieri ÅŸi apoi niÅŸte seconduri cumpărate din târg, primul meu sfat e să vă cumpărați echipament nou ÅŸi de calitate. Stricatul schiurilor de începători e un mit menit să mai bage niÅŸte bani în centrele de închirieri. Schiurile nu le strică schiorul ÅŸi calitatea pârtiei. Dacă Alberto Tomba ar schia pe pietre vă garantez că ÅŸi-ar răzui schiurile. ân plus față de asta, dacă aveți gânduri serioase de schiat ÅŸi nu vreți să vă dați doar aÅŸa, „o dată, să văd ÅŸi eu cum e”, do the math ÅŸi o să vedeți că ieÅŸiți mai ieftin într-un sezon cumpărând echipamentul în loc să îl închiriați.
Dacă nu aveți pretenții de fiți-fiți, schiuri cu floricele ÅŸi clăpari cu muțunachi, echipamentul strict de schi n-ar trebui să depăÅŸească 1000 de lei în condiții de calitate mediu spre bun. Adică nu vă puteți lua nici cele mai răcnet schiuri nici cei mai geniali clăpari dar, mai ales pentru începători, sunt mai mult decât aveți nevoie. Regula de aur a pricepuților în ale schiului spune că uneltele se aleg după următoarea măsurătoare. âncepători-începători – până la bărbie, medii până la nas, avansați până la frunte. ân traducere liberă, cu cât schiurile sunt mai mici, cu atât sunt mai uÅŸor de manevrat. Prin urmare, respectând regula reduceți drastic ÅŸansele să vă opriți prin copaci sau pe bărcuța Salvamontului. Pentru alte întrebări, că sigur vor fi, vă stau la dispoziție în comentarii, pă mail sau decât pă mess. 😀
Banuiesc ca e si la SNowboard la fel ?
Eu vreau sa sar pt Sky si sa devin direct Incepator Snowboar 🙂
Sper sa nu scriu urmatoru comment din un pat de spital ..
La snowboard nu ma pricep aproape deloc, deci n-as vrea sa iti dau sfaturi care sigur sa te duca pe patul de spital :))
La snowboard depinde de ce vrei sa faci. Exista mai multe tipuri de placi pentru funpark ( mai scurte ), pentru viteza – slalom ( hard-uri, cu clapari ) si pentru tot felu cum am io 🙂 . Astea all mountain e bine sa-ti ajunga intre barba si varfu nasului. Era pe snowboard.ro un ghid complet de ales echipament.
In rest – partieeeeee. Ski sau snowboard, orice, numa nu stati in casa iarna. Ca raciti !
Cu 1000lei nu iti poti lua echipament mediu spre bun. As spune cel mult mediu. Ceea ce se gaseste la noi la marii retaileri de vanzare nu se considera echipament bun. Calitatea unui echipament de schi nu de masoara in mutzunashi de pe el.
Anywho: da-mi voie sa corectez: schiurile nu se manevreaza mai usor pentru ca sunt mai scurte, se manevreaza mai usor pentru cu sunt mai usoare, mai scurte si sunt din categoria carve (au parte superioara si cea inferioara bombate astfel incat atunci cand calci pe cozi pentru a executa o cristiana, schiul prin geometria sa te ajuta sa virezi). In functie de stilul de ski abordat se alege lungimea si dimensiunea carve-urilor.
orice completare e binevenita. eu mi-am luat echipament head, schiuri carve si clapari, cu 900 de lei. si sunt extrem de multumit. schiurile fiind mai scurte, automat sunt si mai usoare, nu?