Soferii si ploaia

Faceți-mă ÅŸi pe mine să înțeleg. Care-i ÅŸpârla cu ÅŸoferii ÅŸi ploaia? Că nu reuÅŸesc nicicum să mă dumiresc. Oricât de mică ploicică ar cădea, tot traficul din Sibiu se aglomerează de zici că iar a venit Boc ÅŸi a blocat ÅŸoselele ca să circule el cu suta prin oraÅŸ liniÅŸtit ÅŸi fără bătăi de cap. Åži totuÅŸi, fără Boc, fără Năstase ÅŸi restul girofariÅŸtilor cu ÅŸtaif, cum dă ploaia, cum începe înghesuiala. Acu, io recunosc că Sibiul nu e cel mai ordonat oraÅŸ din țară când vine vorba de ÅŸoferi. Ba, i-am ÅŸi urecheat de câteva ori ÅŸi probabil o să o mai fac ÅŸi pe viitor.
Io cred că sibienilor le e frică de ploaie. Se tem că dacă îi plouă o să dea peste tricoul cu Metallica pierdut undeva între clasa a 10-a ÅŸi a 11-a. Åži din cauza asta devin din cale afară de precauți. Sau mai am eu o teorie. ConspiraționiÅŸti ÅŸi paranoici, sibienii prevăd o întreagă apocalipsă ce vine de la producătorii de ÅŸtergătoare de parbrize. Åži pentru că nu vor să contribuie la această conspirațiune mondială, preferă să le folosească pe cât de rar este posibil.
No, că făcui ÅŸi miÅŸto de ei, să revenim la întrebarea inițială. Se circulă mai prudent. Asta e foarte frumos ÅŸi corect legislativ din partea lor. Dar cât de departe să meargă prudența asta. 5 la oră, 4 la oră? Ar trebui să stăm cu toții pe loc, la semafor, până se opreÅŸte ploaia. Să fim siguri. Nu, nu dați a cincea numa că ați cetit acilea că sunteți ca ÅŸlapu. Da măcar a treia. Hai că m-aÅŸ mulțumi ÅŸi cu a doua.

5 Comments