Vesnic nemultumitii

„Eu citeam pe facebook mai devreme părerea unui locuitor al orașului… în care își exprima nemulțumirea legată de faptul că străzile sunt în renovare și că a fost restricționat traficul. La FITS am înțeles că se plânge lumea că nu poate ajunge de acolo-dincolo și trebuia să ocolească 10 metri…. la TCS e la fel, la Romaniacs e la fel, la TIFF e la fel, la Artmania e la fel și până și când cea mai importanta structură militară vine la Sibiu tot nu suficient de important motivul pentru blocarea circulației… eu nu mai înțeleg nimic. Lumea nu înțelege ce se întâmplă în orașul ăsta și ce beneficii aduc astfel de evenimente Sibiului. Păcat de cei care își storc creierii să le organizeze”.

„Păcat că sibienii sunt veșnic de nemulțumiți. ân loc să se bucure că se face treabă ei se plâng. Dar de ce nu au luat autobuzul până la piața 90? Sau să fi mers pe jos. Fac atâta tam tam din nimic”.

Două comentarii culese de pe pagina de internet a ziarului, la articolele referitoare la întrunirea NATO ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în oraș. Nu sunt primele de acest gen pe care le-am observat la fel cum nu este prima dată când intră în discuție această temă: cât de mult deranjează evenimentele din oraș locuitorii Sibiului?

Sibiul a ajuns unde este în acest moment datorită evenimentelor de acest gen, despre asta cred că putem fi cu toții de acord. După capitala culturală, explozia evenimentelor culturale a ținut orașul pe trendul ascendent, a adus turiști, au venit bani la buget, s-au continuat investițiile. Evident că totul are un preț. Iar disconfortul pe care ni-l aduc aceste evenimente e parte din prețul pe care trebuie să îl plătim ca locuitori ai Sibiului. Aș fi înjurat de toți sfinții vineri seară când mă grăbeam să ajung la gară și toate străzile gemeau de coloane de mașini. Dar am înghițit în sec și-am îndurat. Căci reuniunea NATO ne-a reconsfințit locul pe hartă. Acum, dacă merită sau nu, doar sibienii știu.

Articol apărut în Turnul Sfatului

Nota Bene din partea bloggerului: bineînțeles că nu mă refer la majoritate. Dar am dat de sute de ori peste localnici – să nu le zic sibieni – care își zbenguiau creierii la concert în Piața Mare și 5 minute mai târziu pizduiau coloana de mașini sau mașina de gunoi care făcea zgomot încercând să strângă după ei. Că e fain să fii sibian când poți profita de pe urma faptului dar nu și când trebuie să pui un pic umărul.

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *