Lacrimi pe obraz

Dacă vrei să fii bărbat adevărat, fă orice numa ferească-te Dumnezău să scapi vreo lacrimă. Dansează lasciv la petreceri. Aruncă cămașa după cel mai bun prieten și scutură-ți burdihanul. Hell, îmbracă-te într-un tricou de plasă și tot ești ok. Numa să nu cumva să scapi vreo lacrimă printre ceilalți masculi feroce. Că ăla ești. Intri rapid în memoria colectivă ca un om slab, un bărbat nebărbat. Ajungi de râsul lumii, dat exemplu la fiecare lacrimă. Simpla ta apariție e suficientă pentru un nou noian de miștocăreli masculinizate. Ești dus pe apa sâmbetei. Nu mai ești bărbat ci o replică feminină cu barbă.

Le-am făcut pe toate cele de mai sus. Multe dintre ele există încă în arhivele foto ale prietenilor ÅŸi probabil vor ieÅŸi la iveală în momente ce vor deveni delicate :)). Åži am ÅŸi bocit, de multe ori. M-am ferit de fiecare dată să mă emoționez în fața altcuiva din aceleaÅŸi prejudecăți de mai sus. Ba, chiar ÅŸi în fața muierii, când ne uitam la vreun film lacrimogen. Simulam un început de răceală ca să îmi trag mucii fără să par mai puțin bărbat. Mă aruncam cu fața în pernă ca să îmi ÅŸterg o lacrimă din colțul ochiului ca să nu devin suspect ÅŸtergând cu mâna. Să n-ajung de râsu cuiva, care-o fi cuiva-ul ăla. Ce prostie! Brenciu a ajuns de mișto-ul suprem că a avut imprudența (sau curajul, depinde cum o privești) să plângă în direct la televizor. Știam cine e Mălina Olinescu dar niciodată n-am avut curiozitatea să aflu mai multe. Dar mi s-a pus un nod în gât la asta.

Și câtă bucurie că a plâns Brenciu din nou. E o rușine să arăți lumii că ai emoții. Chiar este? Devii atât  de penal dacă scapi o lacrimă? Care-i faza? Că epoca de piatră s-a încheiat de mult…

Tags:
One Comment