In sfarsit. Schiem si noi in Sibiu
|Cel mai nou complex de pârtii din România se va deschide la începutul lunii decembrie, pe platoul dinaintea intrării în stațiunea PăltiniÅŸ, în condiții de calitate nemaiîntâlnite în România. Ideea proiectului Arena Păltiniș îi aparține lui Andy Fazekas. Martin Freinademetz a pus la bătaie experiența sa în sporturile de iarnă ÅŸi know-how-ul austriac iar Aurel Balu a venit cu utilajele necesare unui proiect de o asemenea anvergură. Martin Freinademetz este multiplu campion mondial la snowboard ÅŸi organizatorul celui mai dur raliu de hard enduro din lume, RedBull Romaniacs. Andy Fazekas are nu mai puțin de 11 titluri naționale la snowboard. Aurel Balu este membru al clubului Crazy Bike ÅŸi un împătimit al sporturilor de iarnă. „Ne-am dorit foarte mult să ducem la bun sfârÅŸit un asemenea proiect pentru că schiul ÅŸi snowboardingul sunt niÅŸte sporturi extraordinar de frumoase iar copiii merită să beneficieze de un resort de schi cu toate facilitățile. Vor urma multe alte surprize, destinate în special familiilor”, spune Martin Freinademetz, unul dintre inițiatorii acestui proiect.Complexul este compus din cinci pârtii, patru cu lungimi între 600 și 700 de metri ÅŸi una pentru copii ÅŸi începători, lungă de 250 de metri, dotată și cu nocturnă. Transportul pe cablu va fi asigurat de patru teleschiuri. Instalațiile pârtiilor de lungime mare vor avea o capacitate de 1200 de persoane pe oră iar instalația pârtiei de începători poate deservi circa 500 de persoane pe oră. Complexul are o parcare de 300 de locuri și un apres schi bar cu o capacitate de 200 de persoane. Schiorii sibieni ÅŸi din județele apropiate nu vor mai depinde de capriciile vremii. Fie că ninge, fie că este senin ÅŸi soare, pârtiile de la Arena PăltiniÅŸ vor fi acoperite întreg sezonul de zăpadă artificială, produsă dintr-un rezervor de apă artificial, construit special pentru a oferi materie primă tunurilor de zăpadă. ântreaga instalație a fost importată din Austria ÅŸi a fost instalată de specialiÅŸti din această țară, renumită în sporturile de iarnă. „ân primul ÅŸi în primul rând este un resort dedicat special familiilor ÅŸi copiilor. Dar sunt convins că ÅŸi schiorii avansați vor avea fun-ul lor aici”, spune Andy Fazekas.
De asemenea, Arena Paltinis va avea în curând cel mai modern snow park din România, un park destinat schiorilor si snowboarderilor format din rampe naturale pentru sarituri unde se vor întâlnii tinerii pasionați
Arena PăltiniÅŸ vine cu una dintre cele mai convenabile oferte din țară. O cartelă pentru o zi întreagă, cu urcări nelimitate, va costa doar 50 de lei. ân paralel, va funcționa ÅŸi un sistem de cartele pe puncte. Cardurile cu puncte echivalente a 25 de lei asigură 10 urcări pe pârtiile mari ÅŸi 15 urcări pe pârtia de începători. Copiii până la 6 ani, însoțiți de părinți, au gratuitate. Elevii și pensionarii se bucură de reduceri la cartele ÅŸi cardurile de puncte.
In sfarsit ceva mai concret despre aceasta statiune. important aspectul ca sunt instalatii teleschi si nu telecabine cum era in alte articole . Sa vina zapada sa vedem alb pe alb cum se prezinta .
binie ma, complex partii? 700m? …snowpark it is!!!
700 m?? nu-i cam mica? 🙂
nu e mica , tinand cont ca oncesti are aprox 940. aici vor fi 4 x … Abia astept.
Bine că ai pus ÅŸi preÅ£urile! ÃŽn ce am citit eu în presă, nu erau. Sună tare bine, pînă ajung în Austria…
Felicitari !!!
@stelik: pentru unul care nu schiaza, intre telescaun si teleschi nu e prea mare diferenta
@cori: maxim poti lega trei partii. Ajungi undeva la 1300-1500 de metri de partie una intr-una
@spam: snowparkul mai dureaza putin, pentru ca obstacolele alea nu-s chiar usor de construit
wow. in sfarsit vesti bune si pentru zona noastra. si pretul e chiar atractiv. o zi se merita, fara doar si poate. poate chiar de 1 decembrie, daca se deschide:) si fara suparare, e destul de mare diferenta dintre un telescaun si un teleschi.:)
am parcurs duminica toate partiile, de la un capat la altul si se intrevede ceva foarte fain, dar n-are de unde sa fie 1300 m de partie continua, nici macar daca s-ar lua in considerare cea pt copii. cele mai folosite vor fi probabil cele doua partii paralele de pe versantul care nu se vede din drum, care sunt destul de late ca sa compenseze lungimea de doar 700 m