Nu va temeti de justitie

ân țara asta, o grămadă de lipitori fac purcoaie de bani de pe spinarea noastră. Asta se știe și vine îmbrăcată în foarte multe forme de siluire financiară. Că-s impozite nedatorate, accize la combustibil, la beutură, taxe nelegale sau dobânzi nedatorate, violurile astea financiare apar la fiecare pas. Multe dintre ele, însă, sunt demontabile. Sigur, nu ușor. Nimic nu e ușor în țara asta. Ci cu umblătură, cu nervi, agitație, urlete și hârtii cât un sfert de pădure tropicală. Dar mai toate au o rezolvare, dacă ai mult curaj și răbdare.

ân 2008 am cumpărat din țările cu apă caldă via Satu Mare un Ford Focus. Pentru care onor statul român m-a încasat cu 2900 de lei cu titlu de taxă auto. Taxă total ilegală. Statul român știe asta. Doar avea deja pe rol câteva mii de procese, cea mai mare parte, dacă nu chiar toate, câștigate de contribuabili. Politicienii din opoziția acelei vremi înfierau Guvernul Boc pentru că aruncă banii statului pe despăgubiri și cheltuieli de judecată. Deși știau foarte bine că statul iese pe plus din colectarea acelei taxe. Am citit un material, nu-l mai găsesc acum, care spunea că statul a returnat aproape 100 de milioane de euro din taxa auto, cheltuieli de judecată included. Demagogul din Victor Ponta a sărit imediat să dea cu parul în predecesori că au devalizat bugetul statului. Când, în loc să nu mânce căcat, putea să recunoască faptul că încasând 600-700 de milioane de euro dintr-o taxă ilegală și plătind înapoi 100, statul a făcut un profit de 500 de milioane de euro din nimic. De fapt, nu din nimic, din prostia poporului.

Plătitorii de taxă auto prostani sunt două categorii: cei care au plătit o taxă mică, gen 100 de euro, și au considerat că pentru 100 de euro nu merită să-ți pierzi timpul prin tribunale, și cei care au o maximă oroare față de tribunale. Pentru că nu le înțeleg, nu înțeleg sistemul, le e frică de judecători, au auzit tot felul de povești elucubrante și decât să intre în trântă cu justiția mai bine pleacă capul și rămân cu paguba.

De ce vă temeți de justiție? Dacă știți că aveți dreptatea în mâini, știți că ați fost ciupiți mârlănește… Nu-i mai lăsați să vă calce pe cap. Intrați în Tribunal cu pieptu înainte. O să vă tremure vocea când o să spuneți Prezent la primul termen de judecată, cum am și pățit, dar satisfacția e pe măsură. Un istoric al taxei auto și motivele ce au stat la baza acestei mizerii.

5 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *