Noua specie: cocalarul sportiv

Mayweather mi s-a părut întotdeauna un cocalar. Poate de-aia nici nu-l prea am la suflet și poate exagerez o idee în ce urmează să spun. Dap, omu e bun, nu îi neagă nimeni meritele din ring. Dar tot cocalar rămâne. Că și-a creat imaginea aia de manelist care aruncă cu dolarii în stânga și în dreapta ca marketing, mie mi se pare o idee foarte proastă și în totală contradicție cu sportul ăsta, cu esența lui. Până la urmă, boxul a început ca proba finală de bărbăție și s-a transformat într-o afacere căcăcioasă, în care luptătorii din ring au ajuns niște marionete pline de sânge în mâinile managerilor. Chiar și așa, cocalarul ăsta a sărit calul. Nu că Ortiz ar fi fost cu mult mai bun.
ân runda a patra a celui mai așteptat meci la categoria asta, Ortiz i-a dat un cap în gură lui Mayweather. Nu din greșeală, nu din avânt pionieresc, i-a dat o frunte la tacheți cât de evident se poate. A realizat instant că a comis-o, n-a comentat nici mâc la decizia de penalizare a arbitrului. Ba, chiar s-a simțit mult prea prost pentru că a comis-o. Și-a cerut inițial scuze, l-a pupat pe frunce și a acceptat smerit decizia. A greșit fatal când a socotit că nu și-a cerut suficiente scuze și l-a abordat cu garda jos pentru o nouă repriză de iartă-mă. Uitați-vă cu atenție cât de pervers poate fi Mayweather.
Mayweather vs Ortiz Knockout / Headbutt / Interview – Reverse

Vezi mai multe video din sport

âl ia de umeri și probabil îi spune că îi acceptă scuzele, Ortiz se crede încă la o șuetă la cafea, îl împinge ușor ca să își facă loc și îi dă omorul. Fără pic de remușcări, fără pic de fair-play. Și în huiduielile generale îi mulțumește lui Dumnezeu pentru victorie.
Cocalari ca Mayweather apar în toate sporturile. Și ei sunt cei care strică frumusețea sporturilor. Știu că nu e posibil, dar fiecare sport ar trebui să aibe o comisie de etică, de fair-play iar măgării ca asta să fie penalizate crunt. Crunt de tot.

One Comment