Atelierul de reparat creiere

Cred puternic ca daca romanii n-ar fi atat de ocosi si de cocosi ar avea o viata mult mai tihnita si mai relaxata. Ne sta cumva in fire sa ne hranim orgoliul cu tot felul de iluzii. Sa pretindem permanent ca detinem controlul chiar si cand devine evident ca l-am pierdut de mult. Sa ne ocosim ca le stim pe toate si ca nimeni nu ne poate oferi ceva in plus. Am trecut printr-o gramada de situatii si am cunoscut nenumarati oameni care se inscriu in descrierea de mai sus. Oameni incercati in viata, iesiti din varii probleme cu urme adanci, pe care refuza sa le recunoasca. Din orgoliu, din romanescul ‘ce zice lumea’. Oameni care si-ar fi facut viata mult mai usoara daca ar fi calcat, macar cu jumatate de talpa, pe propria lor mandrie. Nu am nici macar un prieten, cunostinta, amic, care sa fi fost vreodata la psiholog. Desi sunt, care eu cred ca ar avea nevoie si i-ar ajuta. Hell, si eu as avea nevoie de doua-trei ori pe an de mintea limpede si sfatul unui psiholog. Poate mi-ar vindeca insomniile din timpul evenimentelor stresante, poate m-ar ajuta sa ma detensionez cand nu mai am motive sa stau cu fiecare muschi din corp intins la maxim. Nu ma duc de lene. Si un pic, de rusine. Pentru ca asa e impamantenit ca daca mergi la psiholog automat esti nebun. Si nu vrei sa te stie nimeni de nebun.

9 psihologi experimentati vor sa darame toate aceste bariere stupide impuse de fiecare dintre noi. Si sa ne explice ca e ok sa apelam la sprijinul psihologic. De ce daca mergi la chirurg sa iti coasa taietura din picior nu ai merge si la un psiholog sa iti inchida cicatricea?

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) anunță organizarea conferinței Fii Bine cu Tine, în data de 2 noiembrie 2013, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. Evenimentul este parte a Conferinței Naționale de Psihotraumatologie, ediţia a II-a, și va avea tema ”Fii bine cu tine în cuplu, în familie, cu copiii”. Sunt invitați să participe toți cei care își doresc cunoaştere ştiinţifică de calitate, în termeni ce pot fi înţeleşi şi, mai ales, aplicaţi ulterior în viaţa lor.

Mii de familii dispar, devastate de traume nerezolvate la timp. Copii isi rateaza viitorul pentru ca parintii n-au vrut, n-au putut sau pur si simplu au fost prea ocosi ca sa apeleze la psihologi. Si e pacat de Dumnezeu.

Fii Bine cu Tine este un eveniment din cadrul Conferinței Naționale de Psihotraumatologie, organizată de ISTT și aflată deja la cea de-a doua ediție. Mai multe informații despre Conferința Națională de Psihotraumatologie, Conferința Fii Bine cu tine și despre ISTT pot fi găsite la www.psihotrauma.ro

6 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *