Iron Maiden, la rece

IMN-am vrut să scriu aseară ca să nu fiu prea exuberant ÅŸi să arunc prea multe laude în stânga ÅŸi în dreapta pentru că un om citav aÅŸteaptă mai degrabă critici constructive decât limbi în cur. Sau cel puțin aÅŸa îl ÅŸtiu eu pe Liviu. După ce am răsfoit forumuri, comentarii la articolele din ziare îmi dau seama, încă o dată, câți idioți există pe lumea asta. Oameni complet d-an pulea care ar trebui serviți mai degrabă cu o muie în sos bechamel decât cu un concert Iron Maiden. AÅŸ vrea să spun că pentru oameni ca ăÅŸtia n-ar merita să miÅŸti un deget. ânsă, din fericire, sunt ÅŸi vor fi întotdeauna minoritatea. AÅŸa că ciocu!
E drept că setlist-ul nu a fost cel mai fericit ÅŸi că s-au cântat destul de multe piese fără lipici la public, melodii pe care nu le ÅŸtie chiar toată lumea ci doar împătimiții. Mie, însă, mi-a plăcut la nebunie. Mi-a plăcut pentru că eu am reuÅŸit să ajung ÅŸi la concertul de la BucureÅŸti, de unde am plecat cu acelaÅŸi gust amar, că nu au cântat anumite piese. Pentru unul ca mine, care are în winamp concertul Rock in Rio să nu cânte Ghost of the Navigator sau Blood Brothers era o tragedie. Iar la BucureÅŸti nu le-au cântat. La Cluj au început însă cu The Wickerman. Am văzut de cel puțin 100 de ori intro-ul concertului din Brazilia ÅŸi am visat nopți întregi la un concert deschis cu Wickerman. Iaca, s-a întâmplat. Åži au cântat ÅŸi Ghost of the Navigator ÅŸi Wrathchild, ÅŸi Blood Brothers, ÅŸi nelipsitul Fear of The Dark, ÅŸi Number of the Beast ÅŸi Running Free. Adică aproape tot ce n-am auzit la BucureÅŸti. Deci din cele două concerte s-a făcut unul de vis.
E drept că berea n-a fost cea mai bună. Ursus s-au cam pălit în cap de la o vreme încoace ÅŸi din concurenți ai TimiÅŸorenei acu se zbat la limita lui Golden Brau. Dar n-am stat la coadă aproape deloc ÅŸi, până la urmă, era penibil să vii cu un producător de bere din afara Clujului la un asemenea spectacol. Cum n-am aÅŸteptat nici la intrare deÅŸi am venit o dată cu valul. De exemplu, la Artmania, unde au fost 5000 de oameni, am stat mai mult la coadă la bere decât la Maiden.
E drept că a traficul a fost blocat. Nu cred că am văzut vreodată aÅŸa o coloană lungă de maÅŸini. Pe de altă parte, la 5 km depărtare era autostrada, puteai foarte bine întoarce, pierdeai un sfert de oră făcând cei 40 de kilometri, dar măcar nu stăteai ca vita cu orele în coloană. Un alt exemplu, în Essen, capitală culturală a Europei în acest an, s-a organizat un eveniment pe autostradă. 40 de km de autostradă au fost închiÅŸi. Credeți că acolo au stat ÅŸoferii ca jitele în coloana? Nu, pentru că pe oamenii ăia îi duce capul. Åži nici nu poate nimeni să spună că nu ÅŸtia de concert că or hăulit toate ziarele ÅŸi televiziunile cu luni înainte că Maiden cântă în 15 august la Cluj. Deci sunteți idioți!
Una peste alta, din punctul meu de vedere, Maiden ÅŸi-au făcut treaba în România. Nu că nu m-aÅŸ duce ÅŸi la următorul concert. Dar mi-am satisfăcut toate poftele. A fost unul dintre cele mai reuÅŸite concerte la care am participat. Åži să faci un asemenea eveniment în afara BucureÅŸtiului e cu adevărat o realizare. Trecând peste cârcotelile mai mult sau mai puțin fundamentate, Liviu, Citynews.ro ÅŸi Imagistica merită numai ÅŸi numai aplauze. Up the irons!

7 Comments