Habemus stapan

Situația depășește deja orice limite. Siluită de căutătorii de aur, apoi de tot felul de mistici imbecili, de cocalari cocliți, Sarmisegetusa are în sfârșit un stăpân.

‘Este o veste foarte bună că Sarmizegetusa Regia are un stăpân. (…) Stăpânul vrea să instaureze normalitatea în Sarmizegetusa Regia ÅŸi pe parcurs, în celelalte cetăți dacice. Prioritatea este paza, conservarea ÅŸi protejarea cetăților mai ales de turismul sălbatico-mistico-religios care se practică acum. Odată instalată paza 24 de ore din 24, aceste lucruri se vor reglementa ÅŸi, probabil, la primăvară, vă veți plimba într-o Sarmizegetusa Regia normală’, a spus consilierul pe probleme de patrimoniu istoric, Vladimir Brilinskey.

Mai bine de 10 ani. Atât s-a luptat actualul consilier pe probleme de patrimoniu istoric ca să se ajungă aici. ântâlniri cu fiecare ministru al Culturii, cu aproape fiecare premier, cu ambasadori, secretari de stat și țipțeri cu pretenții. Cu oricine a vrut să audă de ce Sarmisegetusa merită salvată. 10 ani de lupte terne și surde. ân orice altă situație aș spune să nu vă așteptați la minuni. Nu și de data asta.

P.S. Dacă e cineva nelămurit, da. E tata. Si în poza, demna lui urmașă în păzitul Sarmisegetusei.

 

7 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *