Dejectii de general

Astăzi am asistat la unul dintre cele mai mai simulacre de democrație din post-decembrism. Îmi scormonesc memoria încercând să găsesc ceva asemănător în perioada recentă și nu-mi vine nimic. Oprea a făcut exact ce șleahta lui știe să facă. A mimat o procedură democratică. Și și-a început discursul foarte clar și în stil militar. „A zis șefu să vin să vorbesc, vin să vorbesc”. Dar spun ce vreau eu.

Prima sa mișelie a fost că s-a ascuns în fața unei familii pe care a distrus-o cu propriul lui orgoliu. Cu foamea lui de putere și de afișare a acestei puteri. A doua mișelie a fost aruncarea celor 10 pisici moarte în curtea poliției. Bun general. Pierzi bătălia și primul lucru pe care îl faci, dai vina pe răcani. De parcă nu le ești șef. A treia chiflă a fost o minciună rostită, nu ca cele făcute din omisiune. Pentru că despre promptitudinea cu care Poliția a pus la dispoziția Parchetului documente am aflat de la Parchet. Și pe lângă faptul că promptitudinea a lipsit cu desăvârșire nici informațiile solicitate nu au fost complecte. Deci beș.

Speculatiile potrivit carora as fi incalcat legea sau ca as fi utilizat echipajul de insotire in trafic fara temei legal sunt complect nefondate

No, ăsta era subiectul pe care toți așteptam lămuriri. Și nu sunt nefondate doar pentru că ai venit tu la televizor să ne spui asta. Sunt nefondate dacă se demonstrează, cu declarații și documente. Până nu se răspunde față de legalitatea coloanei oficiale, până nu se află care era urgența pentru care vicepremierul avea nevoie de coloană, hăpăim în continuare căcat. E o imensă prostie ce a făcut astăzi Oprea. Personal, ieșea mai câștigat dacă își continua strategia inițială. Așa a pus paie pe un foc care oricum ardea destul de tare.

Pe de altă parte, există și câteva aspecte pe care ar trebui să le tratăm ceva mai inteligent. Primul dintre ele, reproșul că Oprea nu a coborât din mașină să vadă ce s-a întâmplat. Da, chiar dacă pare lipsit de omenie, gestul său e unul normal pentru un demnitar aflat sub o formă de pază.

Cand are loc un incident in coloana oficiala, regula numarul unu este ca demnitarul nu coboara din masina. Asta e si rostul protectiei.

spune Sebastian Lăzăroiu, și spune bine. Și asta nu are legătură cu legalitatea sau ilegalitatea constituirii coloanei. E un principiu care se respectă. Al doilea aspect, declarația unui neica nimeni din PNL. Care ne sugerează mai mult sau mai puțin voalat cum că la mijloc ar exista un adevărat curvăsărai. Și zbang, am ajuns din nou unde ne place, la Capatos în studio. Dan Cristian Popescu este un ciumete. Intervenția lui diluează seriozitatea subiectului și o duce în derizoriu. Iar stilul ăsta curvesc, de a arunca jumătăți de informație, este o lașitate și o iresponsabilitate. Pentru că acum, în loc să ne intereseze potențialul abuz în serviciu ne concentrăm pe telenovela oare Oprea o arde pe aia? Citiți comentariile. Sunt extrem de expresive pentru gradul de retard la care a ajuns poporul ăsta. Câteodată, chiar ne merităm soarta.

Între timp, strategii UNPR s-au gândit cum să câștige internetul. Și trimit la Veneția pe cel mai iscusit internaut în stare să le distribuie căcaturile așternute pe hârtie în căutarea onoarei de mult pierdută.

Foto

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *