Tu cum te descurci la vorbit in public?

Am vorbit în public de nenumărate ori la viața mea. Am urcat pe scene să prezint formații, am deschis și închis proiecții de film, am dat zeci de interviuri la TV. Niciodată n-am avut emoții mari sau trac. Am avut mici tremurici anul acesta, la TIFF, când a trebuit să prezint filmele Usturoi și București, unde ești? cu sute, respectiv mii de oameni în fața mea, nu zic nu. Ca să scap, am intrat puțin într-un balon al meu, mi-am repetat de două ori textul în minte și-am trecut peste moment fără nicio bâlbă. A fost, însă, un moment în care mi-au „tremurat chiloții”, cum se zice, și nu așa. Cred că am slăbit 10 kile în 5 minute, sau cel puțin așa simțeam. Acum câțiva ani am fost invitat ca speaker la una din conferințele TED. Io. La TED. Și trebuia să vorbesc despre mine, despre media, despre meseria de jurnalist. La modul cel mai sincer, nici măcar nu mai știu despre ce trebuia să vorbesc, cum nu știam nici acolo. Aveam speech-ul scris, pregătit pe tabletă, nici să citesc n-am fost în stare. Am bălmăjit zeci de cuvinte unul după altul care în capul meu părea că nu au niciun sens. Cred că am sărit de la un subiect la altul de zeci de ori în timpul celor 20 de minute de chin maxim. Aveam gura uscată, nu-mi găseam locul, mă balansam de pe un picior pe altul. E singura filmare cu mine pe care n-aș vrea să o văd niciodată și sper din tot sufletul să se fi pierdut prin arhiva conferințelor, să nu mai apară niciodată la lumină. Am fost praf! Poate la un moment dat viața o să vă prindă la colț și n-o să mai aveți cum scăpa de un discurs în public. Și decât să treceți prin așa ceva, uitați aici. Andy Szekely organizează de 10 ani încoace, la doi pași de noi, la Sibiel, un program de dezvoltare a abilităților de vorbit în public, Speaker Mastery Bootcamp.

„Speaker Mastery Bootcamp este dupa parerea mea cel mai puternic program de leadership, pentru ca abordam toate cele 5 niveluri de discursuri: Implica, Invita, Influenteaza, Informeaza si Inspira, iar ultimul este nivelul spre care fiecare absolvent al Speaker Mastery Bootcamp tinde dupa ce termina acest program” afirma Andy Szekely, fondatorul Bootcamp University din care face parte programul Speaker Mastery Bootcamp.

La curs se pot înscrie 30 de participanți iar fiecare dintre ei va susține un speech de 15 minute la Conferința Absolvenților ce va avea loc în 29 august la Hotelul Ramada. Accesul la conferință se face pe bază de bilet, care costă 200 de lei sau absolut nimic pentru unul dintre voi. Ofer prin concurs o invitație la această conferință celei mai bune povestioare despre vorbitul în public, prin prisma personală, în comentarii pe blog sau pe pagina de Facebook.

Foto

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *