Gătit: lecÅ£ia 2

âmbătat de succesul puiului cu sos dulce acriÅŸor (sau de berile linse cât am gătit) am luat din nou eBucătăria la puricat. Aveam o kilă de pangasius în frigider ÅŸi mi s-a făcut brusc poftă de peÅŸte. Nu mergea butelia de vin nicicum fără ceva la stomăcel. Åži am găsit o rețetă care arăta excelent în poze, cod la cuptor cu legume. Å¢aca paca, în juma de ceas am fost cu toate pregătite. Evident că am sărit un pic peste rețetă. Am pus pangasius în loc de cod, am aruncat ÅŸi două mâini de creveți decorticați ÅŸi usturoi măcar dublu decât indica rețeta. Peasant style. ânainte să aranjez chestiile în tavă am făcut comparația cu pozele. Muică, zici că erau identice (am pitit usturoiul la fund). Åži le-am dat la cuptor. Legumele la început, peÅŸtele mai pe la urmă. Rețeta zicea clar de tot: nu puneți peÅŸtele până nu sunt făcute legumele. Muierea dădea în bengă lângă mine. Lihnită de foame, sentiment agravat de miasmele venite din cuptor. Åži mă tot stresa: îi gata, îi gata, îi gata, cât mai durează, are we there yet? Åži am cedat. Am pus peÅŸtele înainte să mi se pară mie că sunt cartofii suficient de moi. PeÅŸtele a fost genial. Legumele ca pietrele de moară. La granița dintre tari ÅŸi sfărâmicioase. Prin urmare, reuÅŸită 50%. Măcar vinul a fost bun. Două păhăroaie la băiatu, un păhărel la peÅŸte. Ne-am îmbetat amândoi, numa că el s-a dus să caute ÅŸi restul de vin pe la mine prin stomac. Åži acu benchetuiesc împreună, să le fie de bine. Plănuiesc ceva porc… om videa cum iese. Tăt cu usturoi, muicăăăăăăăăăăă

Tags:,
13 Comments