Exemplu

Åžtiți de ce Crăciunul e sărbătoarea mea preferată? Pentru că aproape în fiecare an se întâmplă aÅŸa ceva. 

La mulți ani! Un 2009 mai bun pentru… ÅŸi pentru colectivul de redacție, din partea Åžcolii cu clasele I-VIII „Badea Cîrțan” – CîrțiÅŸoara. Ne permitem să vă deranjăm, acum la început de an, cu o informație referitoare la activitatea desfăÅŸurată de către o parte dintre elevii ÅŸcolii noastre în perioada Sărbătorilor.
Cu ocazia Crăciunului, grupul vocal al ÅŸcolii, condus de d-na înv. Adriana Sădean, a colindat pe la casele gospodarilor „mai mici sau mai mari” din comună cu scopul de a strânge fonduri pentru ajutorarea unor copii care nu ai ÅŸansa de a avea o familie în prag de Sărbători.
Din banii strânÅŸi copiii, însoțiți de cadrele didactice: înv. Adriana Sădean ÅŸi ed. Paulina Budac, s-au deplasat în data de 30 decembrie la Centrul de Plasament „Prichindelul” din Sibiu unde au donat un televizor LCD menit să le înfrumusețeze copiilor din centru activitățile desfăÅŸurate în timpul liber. De asemenea copiii au primit fructe de la elevii ÅŸcolii noastre.
Vă trimitem această informație în speranța că ea va fi interesantă pentru publicația dvs. ÅŸi din dorința de a nu rămâne necunoscute intenția ÅŸi gestul frumos al unor copii, nicidecum din dorința de a face publicitate ÅŸcolii. Vă mulțumim ÅŸi vă urăm multe succese în anul care tocmai a început.
Sunt gata să pariez în momentul ăsta că niciunul dintre copiii ÅŸcolii din CârțiÅŸoara nu are acasă LCD. Poate unii îi veți desconsidera, pe principiul copiii de la „Prichindelul” au nevoie de mâncare, nu de televizoare scumpe. Dar eu cred că un copil ÅŸtie exact ce ar face fericit alt copil. Gestul lor m-a emoționat ÅŸi în acelaÅŸi timp m-a ruÅŸinat. Ei au făcut mai multe decât mine. De asta mi-i dau drept exemplu, dacă tot suntem la început de an. Vreau să fiu ÅŸi eu ca ei.