Diversity, câÅŸtigători la BGT 2009

Åži când părea că toate jocurile au fost făcute pentru Susan Boyle, iaca, roata s-a întors. Susan n-a câÅŸtigat Britains Got Talent ci a lăsat locul celor care meritau. Diversity a câÅŸtigat premiul cel mare absolut pe merit. Excepțională performanță.
Susan Boyle a făcut senzație la audițiile preliminare, într-adevăr. La fel a făcut ÅŸi Paul Potts, în prima ediție a acestui show care mie mi se pare cel puțin deosebit. ânsă cliÅŸeul omului simplu, îmbrăcat modest, cu o activitate zilnică perfect normală s-a fumat. Susan n-a fost cea mai talentată cântăreață din spectacol, nici pe departe. Iar din momentul în care a lăsat deoparte hainele ponosite, a îmbrăcat rochia de bal sclipitoare a pierdut tocmai plusul care o făcuse atât de cunoscută, simplitatea. Iar în acel moment a rămas doar cu vocea. Care este foarte bună, dar nu e excepțională. BGT a avut cântăreți mult mai buni, Shaun Smith sau Natalie Okri, tineri cu voci excepționale ÅŸi care, față de Susan, au viața întreagă în față, să ÅŸi le cultive.
Pe de altă parte, dansatorii din 2009 au fost muuuult mai buni decât în anii precedenți. Aidan Davis mult mai bun decât George Sampson, câÅŸtigătorul din 2009, iar Flawless ÅŸi Diversity extrem de apropiați ca valoare. Diferența a făcut-o imaginația. La fiecare apariție, Diversity au venit cu o poveste nouă. Au început cu Chariots of Fire, apoi cu Surfing USA, ca la final să construiască din corpuri ÅŸi brațe un robot. Nemaipomenit.
Dar revenind la Susan. âncă de la început nu mi-a plăcut ceva la ea. Nu mi-au plăcut excesele de bombă sexy, ÅŸoldurile acelea scuturate, piciorul dezgolit la final, nu ÅŸtiu, era ceva ciudat la ea. Chiar că părea venită de pe altă lume. Ca să cetesc în România Liberă că muierea chiar e cu capul. A fost internată la psihiatrie imediat după terminarea spectacolului cu niÅŸte reacții nervoase care chiar nu se potrivesc cu ultimele ei cuvinte pe scenă, când a recunoscut că Diversity au fost mai buni. 2009 a fost o ediție de excepție. AÅŸteptăm cu interes anul ce urmează. Åži, ca o încheiere, clipul meu preferat din întreg concursul. Chiar dacă nu au avut niciun moment ÅŸanse să câÅŸtige, 2 Grand au dat cea mai emoțională probă din tot concursul. Dar pentru că s-au prins toți cât de miÅŸto a fost melodia cântată de cei doi, au interzis embedul, aÅŸa că vă dau link. Enjoy

5 Comments