Cine-a muls gazul romanesc?

Dacă țara asta tratată ca ultima prostituată de pe centură de toți cei care s-au perindat prin PalatulVictoriași prin Casa Poporului mai avea o vacă de muls, la Mediaș locuia această vacă. O junincă frumoasă, grasă, hrănită cu ce se găsește mai bun pe piață. Ciudat, într-unul dintre orașele cele mai urgisite ale țării, unul care poate sta fără prea mari bătăi de cap lângă enclave ale disperării ca Vulcan, Petrila sau Copșa Mică. Un oraș care n-are mai nimic în afară de stăpânirea peste gazul din întreaga țărișoară.

Prin diferitele cercuri ale celor care învârteau România pe degete se spunea că prost e ăla care cere post de ministru. Și că dacă ești băiat deștept te ceri la partid șef la Romgaz sau la Transgaz. Firme pitite de ochiul muritorului mult mai atent la mătușile Tamara decât la găurile din conducte prin care se scurg banii de pe gazul românesc. Mediașul trăiește exclusiv din banii gazului. La fel și zecile de firme care căpușează în dulce stil românesc aceste companii.

Milioane de euro se scurg în cele două echipe sportive ale orașului, una de fotbal, alta de baschet. Despre echipa de baschet se spunea la începutul acestui sezon că e singura echipă din campionat care nu are buget ci are „cât îi trebuie”. Și cică e criză. De buboiul de la Mediaș se știa de ani de zile doar că nimeni nu a avut curajul să îl împungă și să stoarcă puroiul. Până când dosarul DIICOT a devenit un bisturiu. Subminarea economiei naționale mi se pare puțin cam mult și cred că aici procurorii au greșit, insistând pe pista subminării. 126 de milioane de dolari e un mizilic raportat la PIB-ul țării. Raportat însă la buzunarele în care au intrat, e o sumă mai mult decât enormă. E un furt care intră din start în top 10 al tuturor tunurilor care s-au dat în țara asta. Priviți doar ramificațiile și numele incluse în acest dosar, milionari în euro apăruți peste noapte, printre care strălucește Ioan Niculae, cercetat într-un dosar asemănător dar pe energie electrică. Iar ce este cert e că ce a respirat către presă, ce puteți citi prin ziare, e o nimica toată față de realitate. ân dosar apar doar numele persoanelor publice iar ei nu sunt cei care au făcut banii adevărați. Adevărații baroni ai gazului sunt neștiuți de popor, sper că nu și de DIICOT.