Huidu, Dacia și românul

Șerban Huidu a fost autorul unui accident petrecut pe Valea Prahovei, accident în care două persoane au murit pe loc iar a treia după o zi de spitalizare în care medicii au încercat să repare nenumăratele leziuni, fără succes. Asta nu mai e deja o știre, a dat-o toată lumea și a făcut deliciul presei centrale, care n-a mai fost nevoită să inventeze știri de weekend de genul „florile îngheață în piețe”, „înghesuială la mall-urile din țară” și alte lăbăreli plictisite de weekend. Mană cerească, nu alta.

Pentru că e Huidu, toate dezbaterile au luat proporții apocaliptice, plaja de invitați acoperind foști mari tenismeni, vrăjitoare/ghicitoare, imbecili imberbi cu pretenții de vedetă și multe alte etc-uri. Accidente de genul acesta se petrec, dacă nu în fiecare zi, măcar o dată la două zile. De cele mai multe ori implică proprietari de bolizi care au impresia că sistemul de trafic din România îi încetinește și îi împiedică să pună în valoare mașina pe care au dat un purcoi de bani. Cum e cazul și aici. Dar autorii, nefiind vedete, nu beneficiază de atâta atenție. De cum am auzit știrea puteam băga mâna în foc că imediat va apărea comparația cu Carmen Păunescu. Logic. Cum, la fel de logic, au sărit toți băgătorii de seamă din online, să-și dea ei cu părerea cum bogătanul ar trebui ars pe rug și tras pe roată. Dar, în fața normalului și a legii, Huidu e doar unul ca oricare altul care a comis-o. âncă am o nelămurire, știe cineva pe careva care să fi ajuns la închisoare după un accident? Pentru că, din toate cazurile pe care le știu (și am lucrat la ProTV, deci știu grămadă) sau pe care le-am căutat pe net, n-am găsit niciunul în care autorul să fie condamnat cu executare. Dosar penal, amendă penală, despăgubiri, și cam atât. Deci umflările astea de mușchi „să înfunde pușcăria porcul” sunt de-a dreptul penibile. Să pățească EXACT ce au pățit și ceilalți, că nu mai suntem în perioada Inchiziției.

Huidu n-are nicio scuză, nici nu încerc să îi caut, deși am o oarecare doză de drag pentru el. ânsă nici Dacia nu are. Dacia, marele producător român de sicrie pe patru roți. Ligheanele scoase pe ușile fabricii sunt victime sigure, oi trimise la tăiere în traficul românesc. La fel și Sandero-urile. Niște ieftinituri care n-am idee prin ce teste de siguranță or fi trecut înainte să fie scoase pe piață. Nu e primul, am văzut cu ochii mei cel puțin cinci accidente în care pasagerul/pasagerii din Logan/Sandero au murit pe loc la impact. Accidente petrecute la 50-60-80 la oră. Opel puțin zgâriat și îndoit, cu șofer cu glezna luxată, Logan cu trei pasageri, armonică, unul mort, altul în comă, altul cu bazinul fracturat. Ce căcat de mașini sunt astea? âncetați cu inconștiența. Mai bine cumpărați un second hand dacă nu aveți bani de o mașină nouă, alta decât Dacia. Zgârceala o să vă ducă în mormânt!

Iar în încheiere, două dintre puținele articole care spun ceva util și inteligent despre ceea ce s-a întâmplat ieri. O explicație psihiatrică, venită de la Liviu și un articol plin de învățăminte marca Mircea Meșter. Citiți-l. Vă poate salva viața. Foto

32 Comments