Cum de mâncăm noi… căcat

a onblur=”try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}” href=”http://union.osu.edu/mgarden/images/tomato.jpg”img style=”float:left; margin:0 10px 10px 0;cursor:pointer; cursor:hand;width: 200px;” src=”http://union.osu.edu/mgarden/images/tomato.jpg” border=”0″ alt=”” //abr /âmi aduc aminte, când eram mic, că mâncarea avea gust. Cumpăram roÅŸii zemoase, ardei dulci, pepeni galbeni parfumați ÅŸi zaharoÅŸi, lubenițe roÅŸii cu inimi pe care ne băteam tot timpul, aÅŸa de dulci erau. Å¢i-era mai mare dragul să mânânci fructe ÅŸi legume, chit că erau pline de pământ. Mergeam dimineața la pescuit pe malul MureÅŸului ÅŸi intram prin piață, juleam un pepene ÅŸi-i lăsam 5 lei moÅŸului în loc ÅŸi îl devoram până să ajungem să aruncăm undița în baltă. Cu amintirile am rămas. br /Unde naiba sunt toate legumele astea bune, cu gust? Au dispărut aÅŸa, din senin? ân piață toate strălucesc. Nectarinele au un luciu zici că-s date cu lac, de frumoase ce sunt. Lubenițele sunt mari ÅŸi grase, pe roÅŸii poți patina de netede ce sunt. Åži când le tai, zici că muÅŸti din sulul de hârtie igienică. E cam acelaÅŸi gust.br /Plec cu toată povestea de la un articol scris de Jeanina, colega mea, în a href=”http://www.sibiustandard.ro/14213/lubenite-reclamate-la-opc.html”Sibiu Standard/a. Un sibian n-a mai rezistat să muÅŸte din hârtia igienică ÅŸi s-a dus la OPC, să reclame vânzătorii de pepeni care vând lubenițe aduse din Turcia dar le prezintă ca fiind de Dăbuleni, raiul pepenilor pe pământ. No, or auzit ÅŸi țiganii de marketing. Că, vorba lui Pops. Nu contează adevărul, contează puterea de convingere. Åži aÅŸa a aflat toată lumea ce se ÅŸtia de o grămadă de vreme. Cum sunt eliminați producătorii locali, care vin cu roÅŸii ÅŸi pepeni cultivați în grădină, de ÅŸmenarii care ÅŸtiu să facă bani din asta. Pepenii sunt aduÅŸi din Turcia, tratați cu dracu ÅŸtie ce substanță care îi face să reziste mai mult. ân concluzie, importator-exportatorii îÅŸi permit să țină pepenii în soare două-trei săptămâni în timp ce amărâții din Oltenia îi aruncă după 5-7 zile. Timp în care comercianții aÅŸteaptă. Să se strice marfa altora ca să rămână singurii din piață. BaÅŸca faptul că mafia merge ÅŸi mai departe încât ÅŸmenarii au locuri chiar la intrare în timp ce produsele cu adevărat bune sunt ascunse undeva în fundul pieței. Åži uite aÅŸa, în loc să mâncăm noi roÅŸii inimă de bou sau pepeni crescuți în soare ÅŸi nu în incubator, mâncăm căcaturile aduse de alții de prin țări bananiere care exportă pe bandă rulantă niÅŸte fructe ÅŸi legume crescute strict pentru profit.

7 Comments