Nunta Zamfirelor

mireasaBă, care-i ÅŸpârla cu nunțile cu zgomot ÅŸi cu tam-tam? Claxoane, zgomot, urlete, răcnete, maÅŸini, fum? Chiar nu reuÅŸesc să înțeleg.
Probabil trec io printr-o zodie mai ciudată, mai irascibilă, dar sâmbătă chiar vroiam să pălesc o mireasă. Sau măcar un vornic, aÅŸa, să mă descarc o țâră. Meream prin oraÅŸ, pe Mitropoliei, către Piața Cibin. Acu nu ÅŸtiu dacă tocmai ieÅŸiseră de la beserică sau p-acolo era drumul lor, dar oricum. Erau vreo 20 de maÅŸini care mereau cu 1 la oră. Nu exagerez, zici că stăteau pe loc. Åži claxonaaaaaaau. Da claxonaaaaaaau de-mi părea rău că am aruncat roÅŸiile stricate din maÅŸină. Åži mergeau înceeeeeet. Pierd vreo 10 minute după curul lor până ni se despart drumurile, ajung acas la soacră pentru un haleu de weekend. Ies pe balcon, din nou. Altă coloană de 20j de maÅŸini care urlaaaaaaau.
Ok, e un eveniment important in viata tuturor. Åži vrei să ÅŸtie vecinii de bloc că te măriți. D-aia s-au inventat cei doi lăutari, unul cu saxofonu si unu cu acordeonu, ca să facă neÅŸte zgomot când ieÅŸi din casă în fața blocului ÅŸi ies la geamuri toate babele ca să-ți vadă rochia ÅŸi să bârfească de strâmbu de bărbactu. Dar nu crezi că e destul? Adică ce treabă au ceilalți ÅŸoferi care poate se grăbesc undeva ÅŸi tre să stea după curul alaiului vostru care merge cu 1 la oră. Åži nefericiții pe lângă care treci, care nu te cunosc ÅŸi nu te vor mai vedea niciodată, de ce tre să umble pe stradă cu degetele în urechi ca să nu surzească de la atâtea claxoane? Mi se pare aÅŸa o țigăneală, ieÅŸită din comun. Asta e amintirea care o să o ai de la nunta ta? Că te-au înjurat 50 de persoane? Cam naÅŸpa.

9 Comments