Scenarita politica

Câteva scenarii legate de știrea zilei:

1. ân lumina sondajului publicat și răspublicat ieri prin toate cotloanele presei, Antonescu s-a gândit să își salveze măcar funcția de partid. Și să îi cedeze lui Johannis candidatura USL la președinție. De pe cei 24% încredere i-ar fi cam greu să îi ia fața lui Tăriceanu în competiția internă.

2. După ce și-a luat, și-a luat și iar și-a luat de la PSD, inclusiv în seara alegerilor când Ponta anunța o alianță cu UDMR, Antonescu l-a convins pe Johannis tocmai pentru a echilibra raportul de forțe. Cu o figură de prim-ministru alături (propus pe vremuri chiar și de Ponta), Antonescu poate juca tare. Mai ales în situația rupturii între PNL și PSD. Putem vedea anul viitor un tandem Antonescu președinte – Johannis premier în alegeri. Care să se lupte cu un tandem Oprescu președinte – Ponta premier. Problema e că nu prea văd nicio posibilă alianță. Cu PNL-ul lui Crin.

3. Varianta mai puțin probabilă dar probabilă. Johannis președinte de regiune pe regiunea din care va face parte Sibiul. E puțin probabilă pentru că Johannis sunt convins că țintește mai sus. A refuzat de trei ori ministere, nu văd de ce s-ar mulțumi să fie un președinte de Consiliu Județean mai răsărit.

Oricum, pentru a doua oară, Johannis tulbură o politică dâmbovițeană ternă și previzibilă. Cu ce rezultate om trăi și om videa. Căci, totuși, PNL e partidul în care a locuit temporar Gigi Becali…

 

6 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *