5 minute in balon

DSC_3606Gata, am bifat-o ÅŸi pe asta. După elicopter, avion ÅŸi parapantă m-am dat ÅŸi cu un balon. Åži ca impresie generală, zborul cu balonul e recomandabil tuturor celor care au frică de înălțime sau de zbor. Dacă nu te panichezi la prima zvâcnire a flăcării care încinge aerul din interior ai mari ÅŸanse să te vindeci de fobii cu o mică ridicare în balon. Foarte lin, foarte plăcut, nici nu îți dai seama când ai ajuns la 30 de metri înălțime. Åži dintr-o dată, ți-ai dori să fii mai sus, mai sus, până vezi furnici în loc de oameni.

Sibienii care au lăsat pe ultima sută de metri zborul cu balonul Orange n-au fost dintre cei mai inspirați pentru că duminică a plouat ÅŸi a bătut vântul la Sibiu. Åži nici foarte cald n-a fost. DeÅŸi la prima oră se părea că balonul nu se va ridica de la sol, pe la ora 5 vântul ÅŸi ploaia s-au oprit iar oamenii au început să curgă valuri-valuri spre cărțile lui Jules Verne ÅŸi spre zborul de cinci minute cu balonul. O grămadă de copii ÅŸi nenumărați soți care se străduiau din răsputeri să insufle o doză de curaj soțiilor care priveau cu neîncredere nacela imensului balon. Åži totuÅŸi, n-am avut parte de fricoÅŸi. Mai cu inima strânsă, mai cu poftă de aventuri, niciun sibian n-a dat în spate când s-a văzut față în față cu balonul. Iar la coborâre n-am văzut oameni care să respire uÅŸurați ci, dimpotrivă, doar cu dorință de mai mult.

Cred că e splendid să zbori cu balonul kilometri întregi, să vezi oraÅŸele din aer, nu din spatele unui geam ultra securizat, să te apropii cât se poate de nori ÅŸi să simți vântul cum îți mângâie căpÅŸorul. Dar de gust ÅŸi pentru a-ți crea apetit de aventuri, zborul cu balonul Orange a fost o experiență, satisfăcătoare ÅŸi extrem de plăcută. Vă dați seama, dacă am convins ÅŸi muierea să se suie în balon cât de interesant trebuie să pară.

Campania „5 săptămâni în balon” se mută din BraÅŸov ÅŸi Sibiu în alte două oraÅŸe, Alba Iulia ÅŸi Bacău, unde baloanele vor ajunge miercuri. ân total, baloanele Orange vor survola 10 oraÅŸe din țară, Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, BraÅŸov, BucureÅŸti, Sibiu, Oradea, Piatra Neamț, Suceava ÅŸi Târgu MureÅŸ. Dacă vreți să vă vedeți oraÅŸul de la înălțime, pe site-ul campaniei găsiți absolut toate detaliile. E foarte simplu ÅŸi e păcat să ratați o asemenea experiență.

9 Comments