Avantaj Sibiu. Deocamdată

Am urmărit cu maxim interes dezbaterile organizate de Digi 24 în cadrul campaniei raport de țară în seara în care Sibiul și Brașovul au fost puse față în față în ring.

A părut o dezbatere onestă, cât se poate de corectă în condițiile unei asemenea mize. Cu o concluzie îmbucurătoare pentru Sibiu. La televizor, Sibiul a câștigat.

Dar la televizor s-au mai dat mulți câștigători de-a lungul timpului. Să ne aducem aminte numai de Mircea Geoană și nici nu mai avem nevoie de alte exemple. Sibiul este fermecător. Și când îl vezi pe viu și când auzi povestindu-se despre el. Orașul merită, fără nicio îndoială, merită să fie capitală Regiunii Centru sau cel puțin merită o șansă dreaptă în lupta cu Brașovul. Dar nu sunt convins că întreg județul Sibiu merită. Și mă tem căci și în cazul în care găsim un răspuns acestei dileme, cine „merită” va conta mai puțin. Pe același principiu, în România iasă „cine trebuie să iasă”. ân momentul acesta, cea mai mare șansă a Sibiului e culoarea politică a primarului de Brașov. ânfipt ca un ghimpe în centrul regiunii intens colorată în galben și roșu, mai ales după intrarea lui Johannis în PNL, Scripcaru este cel mai mare deserviciu al Brașovului în lupta pentru centrul regiunii. Putem doar să sperăm că nu va schimba tabăra. O trecere a sa spre PNL ar face aproape imposibilă victoria Sibiului.

Teoretic, suma avantajelor Sibiului o depășește pe cea a Brașovului. Faptul că are cei mai mulți angajați, că livrează spre bugetul central sume mai mari și aeroportul sunt cele mai importante. ânsă, acum mai mult decât niciodată, situația aeroportului ar trebui rezolvată. Rapid. Cu tăieri în carne vie. Dacă în 6 luni Sibiul reușește să își dubleze numărul de curse balanța se poate înclina decisiv. Pentru că aeroportul, în forma lui actuală, e mai degrabă un balast decât un sprijin real.

Articol apărut în Turnul Sfatului

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *