Leapsa: de ce nu i-as vota

Rhodos vrea să afle un motiv pentru care nu i-aÅŸ vota pe niciunul dintre cei patru candidați cu ÅŸanse la turul doi de prezidențiale. Că e destul de evident că va fi un tur doi.

âncepem cu câÅŸtigătorul dinainte declarat, El Maximo Presidente. Nu l-aÅŸ vota pentru că nu e omul care să construiască. Are în setările de fabrică gena distrugerii. Se simte bine în elementul său doar pe un maldăr de cărămizi distruse de propriul său tsunami, pe care le aranjează într-o oarecare formă ce seamănă a construcție doar ca apoi să le dărâme precum următorul val. Este fascinant de privit din exterior pentru abilitatea sa în a îmbârliga orice se poate îmbârliga în această țară ÅŸi pentru faptul că nu judecă următoarea mutare ci este tot timpul cu trei-patru mutări înaintea tuturor. Dar ce te faci când nu eÅŸti în exterior ÅŸi depinzi într-o foarte mare măsură de el. Simplu, nu îl votezi.

Apoi, candidatul meu pentru turul II de prezidențiale, toarÅŸu Crin Antonescu. Sincer, acum trei săptămâni, dacă mă puneai să aleg care e mai prostănac dintre Geoană ÅŸi Antonescu jur că aÅŸ fi stat să mă gândesc mult ÅŸi bine. Continui să cred că PNL a făcut o greÅŸeală enormă când l-a înlocuit pe Tăriceanu cu Antonescu. PNL trebuia să arunce în luptă un hard-boy, nu un softer ca toarÅŸu CA. Cu toate acestea, Antonescu a fost genial în ultima săptămână. A transformat ditai PSD-ul în vioara a doua a opoziției, a câÅŸtigat enorm la capitolul imagine prin propunerea Johannis. Are însă în față o lună ÅŸi jumătate foarte grea, în care trebuie să țină ÅŸtacheta la fel de sus ÅŸi nu va putea. Băsescu i-a îmbrobodit atât de bine încât nu vor putea ține trendul. Nu-mi place pentru imaginea de playboy. Åži nici nu mi se pare un liberal 100%. Dar e singurul care ar avea oarecare ÅŸanse să mă scoată la vot. Mici, dar sunt.

Permiteți-mi să-l pun pe Oprescu pe poziția a treia. Că am un filing că o să-l surclaseze pe Geoană. Sau no, aÅŸa ar trebui să se întâmple într-o societate preponderent inteligentă. Doctorul e foarte culeanu. E cel mai apropiat de popor ca ÅŸi stil, ca ÅŸi nivel de conversație. E prea băsescian însă. Nu văd delimitarea exactă între cei doi ÅŸi un tur II cu Băsescu ÅŸi Oprescu ar fi ca o luptă în oglindă. De asta cred că nu are ÅŸanse pentru turul II. Numele Iliescu îi atârnă greu de gât. Suspiciunile de blat cu Băsescu cel puțin la fel de greu. âl poate plezni cu mizeria din Primăria Capitalei. Pentru că n-a făcut-o, îmi permit să îl suspectez ÅŸi eu de acelaÅŸi blat.

La Geoană aÅŸ lăsa loc liber, pentru că nu e nimic de spus. Dar no, regulile lepÅŸei cer păreri. Geoană a primit plocon, după episodul Năstase, cel mai mare partid din România. L-a hăituit ca pe un câine de vânătoare preț de câțiva ani buni de zile, ca să iasă tot timpul pe locul II. Să piardă tot timpul aportul. N-a adus înapoi în partid nimic. Nici putere, nici ciolan, nici imagine, absolut NIMIC. E penibil să vezi că îți ia bietul 15%PNL fața într-un moment atât de important. Åži e ÅŸi mai penibil să recunoÅŸti. „E ultima dată când PSD va fi vioara a doua”. Asta e declarația unui permanent învins. Iliescu a fost blând când l-a făcut prostănac. Geoană este penibil, jenant, cu un discurs patetic, ce nu mai convinge pe nimeni. PSD-ul are ÅŸi va avea întotdeauna eticheta de corupt iar discursul „noi ne luptăm pentru țară” nu-l mai înghite nici nana Safta de la SăsăuÅŸ. Sunt convins că mulți români, deÅŸi nu îl suportă pe Băsescu, îl vor vota numai ca să nu îl voteze pe Geoană. Dacă se ajunge în situația asta, o să fiu printre ei. Orice, numai Geoană nu.

ân încheiere. Cred că principele Duda a făcut o fooooarte mare greÅŸeală că s-a retras într-un asemenea moment. Acum, când este foarte clar pentru noi toți că nu avem cu cine vota, Duda putea fi o variantă nemaipomenită. Toți scârbiții de politică s-ar fi îndreptat spre el. Åži sunt convins că ar fi scos zeci de mii de români din case la vot, oameni care aÅŸa, nu vor vota.

4 Comments