Tinerete te halesc

copiiMă, se poate să îmi fie mie încețoÅŸate amintirile din copilărie ÅŸi să nu-mi mai aduc exact aminte, să fii fost la fel ca ei, dar unii copii din ziua de azi poți jura că sunt bătuți în cap. ân spatele blocului meu a început construcția unui cămin studențesc. Primul lucru, s-a făcut o ditai groapă iar din tonele de pământ excavate, un ditai munte de pământ. Mană cerească pentru puradeii care altfel se jucau pe cimentul din fața blocului. Nici n-au plecat bine muncitorii că puÅŸtimea a ÅŸi invadat muntele, s-a împărțit în două tabere ÅŸi a început răzbelul. La vreun ceas de la pornirea ostilităților am ieÅŸit ÅŸi eu cu chețeii la plimbărică ÅŸi întâmplător am ajuns prin preajma lor unde am stat juma de ceas numai să trag cu urechea ÅŸi să mă minunez.
Åži-au mai împărțit bolovani de pământ vreo 10 minute. Unul ÅŸi-a spart capul (been there). Altul ÅŸi-a rupt pantalonii (done that). Dar printre ei, unul mai grăsuț, da nu aÅŸa, grăsuț sănătos ÅŸi cu un cap mai mare decât toți ceilalți, fraierul grupului. âl încărcau bitangii de numa numa. Liderul găÅŸtii, un dop de copil la un metru ÅŸi 10, îl umilea cât de bine se pricepea. Doi îl țineau ÅŸi ăsta îl scuipa. Plângea dolofanul de mama focului. M-am oțărât un pic la ei ÅŸi l-au lăsat în pace. Dar au început să-ÅŸi bată joc de taică-su. „Bă, tata îl bate pe taică-tu de se piÅŸă pe el. Taică-tu e cel mai prost din bloc. Åži tata lu ăsta îl bate dacă vrea. Cred că ÅŸi mă-sa!”. Åži grăsuțul plângea de mama focului. Cu lacrimile înnodate în barbă a încercat să echilibreze balanța: „Da, dar tata mi-a luat FIFA 10. Åži calculator pe care să meargă jocul”. No, cu un aÅŸa argument ce putea să se întâmple, decât să ÅŸi-o mai fure o dată. Că toți ceilalți jucau ca fraierii 9-le înainte să iasă din casă ÅŸi să-ÅŸi bată joc de primul fraier.
Mă, ÅŸi io m-am bătut când am fost mic. Åži mi-am ÅŸi luat porția. ân fiecare an, după Crăciun, adunam toți brazii aruncați la coÅŸ, ne făceam din ei săbii ÅŸi aÅŸteptam să ne atace țiganii din Dacia. Åži ieÅŸeau niÅŸte bătăi crunte, eram cel puțin 50-60 de copii care o dădeam parte în parte. Dar parcă nu eram aÅŸa de răi. Cât de necopți eram, io nu-mi aduc aminte să fi umilit vreun consătean în ale ÅŸcolii generale în asemenea hal. Parcă-s mult prea răi puÅŸtanii din ziua de azi ÅŸi prea înverÅŸunați ca să se bucure de o copilărie miÅŸto.
Åži în sprijinul teoriei evoluției, când eram io puÅŸti ne lăudam care avea cele mai rare abțibilde cu jucătorii de la Campionatul Mondial din Italia 90 sau surprize din gumă Turbo sau Blazer. Când am văzut primul HC n-am dormit o săptămână că vroiam ÅŸi eu. Pe pruncii ăÅŸtia cum îi mai poate surprinde viitorul?

Sursa foto

8 Comments