Boala comunicatorilor

Nu c-aÅŸ fi io marele piarist din franzelă sau ăl mai priceput în artele comunicării, dar faptul că sunt de multe ori pe ambele părți ale baricadei mă face să văd de multe ori erorile de comunicare comise de oameni care pentru asta sunt plătiți, oameni care ar trebui să se asigure că informația pe care o transmit este inteligibilă, uÅŸor de înțeles ÅŸi are efect. Se ia următorul exemplu:

IN  ATENTIA ANGAJATORILOR  CARORA LE SUNT APLICABILE PREVEDERILE OUG 58/2010 MODIFICATA PRIN OUG 82/2010

Urmare intrarii in vigoare la data de 10 septembrie 2010 a prevederilor OUG 82/2010 angajatorii care au si personal care realizeaza venituri profesionale  prevazute de art III din OUG  nr 58/2010, modificata prin OUG nr. 82/2010 din drepturi de autor si drepturi conexe sau din desfasurarea activitatii in baza contractelor/ conventiilor incheiate potrivit Codului Civil  vor completa pentru acestia o declaratie nominala  separata – pentru veniturile platite incepand cu data de 10.09.2010.

Da, ÅŸtiu că angajatorul e doar bivolul legat la jugul României care trebuie să se dea peste cap în fiecare lună ca să pună o pită pe masa angajaților după care să decarteze tot ce i-a rămas statului. Diesel Be Stupidâmi dau seama că angajatorul e tratat de instituțiile statului precum ultimul prostan, ca un om lipsit de importanță. Dar vin ÅŸi io ÅŸi mă întreb, cât de greu era ca acest comunicat să fie făcut inteligibil. Adică să nu trebuiască să mă abonez la Legis sau să caut două ceasuri OUGeurile astea ÅŸi modificările aduse lor ca să pot pricepe într-un târziu ce `mniezău am de făcut. Exact din acest motiv eu refuz să fiu preÅŸ pentru instituțiile de stat. Cât timp nu vor învăța să vorbească, să explice, nici io n-o să depun nici măcar un petec de hârtie. Nu-mi pun CNP-ul pe nicio declarație. Åži dacă vor să mă amendeze, aÅŸtept. Că aÅŸa o să le explic ÅŸi eu. Potrivit OUG 1/2010, modificat prin OUG 2/2012, republicat în Monitorul Oficial în data de 21.13.2042, mă beți. Foto