Donatii pentru animalute

M-am gândit mult la o variantă de strângere de fonduri pentru campaniile organizate de Animal Life. Până de curând, nu aveam idee ce aÅŸ putea oferi celor care ar fi dispuÅŸi să sprijine financiar eforturile noastre de a stăvili afluxul tot mai mare de câini vagabonzi pe străzile Sibiului. Nici acum nu oferim prea multe dar, aÅŸa scrie la cartea de marketing. Ce e gratis nu are valoare. AÅŸa că m-am gândit la un sistem de donații care să fie recompensat. Nu cu ceva valoros, doar cu niÅŸte fotografii, de rezoluții diferite. Gestul e mai mult simbolic, dar e un mod de a mulțumi celor care îÅŸi oferă sprijinul. Pentru o donație de 1 euro, donatorul primeÅŸte pe email unul dintre wallpaperele pe care le puteți vedea aici la rezoluție de 800 x 600 iar pentru o donație de 2 euro unul de 1280 x 1080.

Åži pentru că aÅŸa e normal, ca să ÅŸtiți pentru ce donați banii, o să vă fac un scurt rezumat al campaniilor pe care Animal Life le va desfăÅŸura:

Campanie de sterilizări: ân luna iunie, în acest an, Animal Life ÅŸi Romanian Animal Rescue au adus la Sibiu două echipe de medici veterinari. âmpreună cu domnul doctor Daniel Ghioca, care ÅŸi-a pus la dispoziție propriul cabinet, echipele medicale au sterilizat peste 100 de animale, câini ÅŸi pisici. Dorim să realizăm această campanie ÅŸi în anul ce urmează iar dacă vom dispune de mai multe fonduri, să o facem chiar de două ori pe an. Singura modalitate „umană” de a rezolva problema câinilor vagabonzi este sterilizarea succesivă. Dacă aceste campanii vor continua, în timp, numărul câinilor vagabonzi va scădea ÅŸi, sperăm, va dispărea. Puteți vedea aici fotografii de la campania de sterilizări. Toți câinii aduÅŸi de sibieni au fost sterilizați gratuit.

Campanie de educație în ÅŸcoli: Acesta este un proiect mai vechi al Animal Life, care nu a fost pus deocamdată în practică. Vrem să participăm la ore de dirigenție, împreună cu câini comunitari, ÅŸi să le povestim copiilor tot ce ÅŸtim noi despre câinii de pe străzi. Vrem să le explicăm care e modul de abordare a animalelor (de care majoritatea oamenilor se sperie), cum se întrețin câinii, nu neapărat cei vagabonzi, vrem să facem generația viitoare să conÅŸtientizeze că un bocanc în coaste nu face altceva decât să transforme câinele într-un animal speriat, care va avea tendința să se apere. Un pachet de biscuiți rezolvă de cele mai multe ori decât un par sau un spray paralizant.

Campanii de adopție: Animal Life a început campaniile de adopție în iarna anului 2008. De atunci, peste 200 de câini ÅŸi-au găsit un stăpân. Ceea ce înseamnă 200 de câini mai puțini pe străzile Sibiului, plus eventualii pui proveniți din aceÅŸti câini care altfel ar fi rămas pe străzi. Acum doi ani veneau cinci-ÅŸase oameni la campaniile de adopție. Acum ne apropiem de o sută. Sibienii au început să înțeleagă faptul că ÅŸi câinii comunitari pot fi la fel de buni companioni ca ÅŸi cei de rasă ÅŸi, poate, uneori chiar mai inteligenți ÅŸi mai afectuoÅŸi. Câinele-companion nu trebuie să fie unul perfect. Oamenii îÅŸi cumpără câini de rasă din două motive, pentru că sunt extrem de drăgălaÅŸi, pui fiind, sau pentru paradă. Nu încercăm să subminăm comerțul câinilor de rasă ci doar să arătăm că ÅŸi maidanezii, cum sunt ei numiți, sunt la fel. Am doi maidanezi în casă, credeți-mă pe cuvânt.

ântreținere: da, ÅŸtim, poate uneori ar trebui să trecem pe lângă cazuri ca ăsta sau ca ăsta. Dar, la modul cel mai sincer, nu ne lasă sufletul. Avem în momentul acesta peste 60 de animale în întreținere. Căutăm să le găsim stăpâni, am început să facem adopții internaționale, cu sprijinul prietenilor noÅŸtri din Finlanda ÅŸi Germania. Iar întreținerea acestor căței costă. Nu ne-am plâns niciodată că scoatem bani din buzunar, dar ne-ar prinde bine o mână de ajutor.

Åžtiu că multă lume are impresia că ONG-urile ÅŸi asociațiile de genul celei pe care noi o administrăm sunt o gaură neagră pentru fonduri venite din străinătate. Åži poate în unele cazuri chiar aÅŸa e. Nu am habar de asemenea delapidatori dar, ÅŸtiți cum se zice, când doi oameni îți spun că eÅŸti beat, te duci ÅŸi te culci. Poate aÅŸa o fi. Dacă nu ne credeți pe cuvânt, întrebați-i pe Albuț, Rita, Mami Rânjita, Snowie, Bush, Zăpă, Mili, Dora ÅŸi Cora, Scooby, Nana ÅŸi restul cățeilor care sunt sau au trecut prin mâna noastră de-a lungul timpului. Ei ÅŸtiu exact ce facem, cu ce ne ocupăm ÅŸi cât de mult reuÅŸim să îi ajutăm. Ajutorul vostru nu va trece neobservat. Åžtiu cel puțin 10 oameni care vă vor mulțumi din suflet pentru orice donație, cât de mică. Åži, până la urmă, când se va trage linie, asta contează cel mai mult.

Brylu